28.05.2024.

09:03

Foto: Printskrin Facebook/Podgorički vremeplov

Hronika

Uhapšena dvojica crnogorskih graničnih policajaca! Srbin dao mito da prođe granicu bez provere i on dobio krivičnu prijavu

Uhapšeni službenici su iz Stanice granične policije Rožaje, saopošteno je iz Uprave policije, a krivično delo koje im se stavlja na teret su počinili 5. aprila na graničnom prelazu Dračenovac.

Kako je na pres konferenciji povodom ove akcije rekao državni sekretar MUP Petar Koprivica, državljanin Srbije Ć.I. je osumnjičen za davanje mita.

- Službenici granične policije su primili mito kako ne bi izvršili službeni radnju koju su morali izvršiti. Oni su sprovedeni u Više državno tužilaštvo Bijelo Polje. Građanin Ć. I. je počinio krivično delo davanje mita i protiv njega je podneta krivična prijava -kazao je Koprivica koji je obasnio da ovo hapšenje dvojice graničnih policajaca nije povezano sa akcijom na graničnom prelazu Božaj kada je krajem aprila uhapšeno osam graničnih policajaca takođe zbog primanja mita.  

Inače dvojici uhapšenih graničnih policajaca određeno je zadržavanje do 72 sata nakon čega će biti saslušani u tužilaštvu.