28.05.2024.

13:52

Foto: B.I.

Hronika

Nevreme napravilo haos u novovaršokim selima! Grom "spržio" vikendicu, pa štalu, vatrogasci sprečili veću katastrofu!

Požar, koji je pošto se oluja smirila, izbio u vikendaškom naselju u Goronjskom zalivu, na Zlataraskom jezeru, u ataru sela Ojkovica, uznemirio je meštane, a uzrok buktinje je, pretpostavljaju, udar groma.

Informer

U požaru su do temelja izgoreli vikendica građena od brvnara i jedan pomoćni objekat, dok je vatra na drugoj, susednoj, vikendici, oštetila krov.

- Naselje je ušoreno, pa je brzom intervencijom vatrogasaca sprečeno da se plamen proširi i na druge vikendice. Vlasnici su većinom iz Užica - rekli su meštani.

Sreća je, kažu, pa niko od ljudi nije povređen.

Informer

U obližnjem selu izgorela štala

U istom nevremenu, grom je udario i u štalu na obroncima Zlatara, u selu Bukovik. Nesreća se dogodila u zaseoku Kopunovići, a domaćini su, na svu sreću, uspeli da puste stoku napolje, dok su vatrogasci uspeli da spreče širenje plamena na stogove sena, strpane nedaleko od štale, pa je izbegnuta veća katastrofa.

Informer

Olujno nevreme proteklih dana, ostavio je za sobom dosta posledica u selima kod Nove Varoši, planinski potoci razneli su seoske puteve, pa se do pojedinih domaćinstava može samo terenskim vozilima, u mnoge kuće je "probila" voda i pročinila štetu domaćinima, dok je grad u više navrata oštetio poljoprivredne useve i voćnjake.

Informer

Količinu kiše, koja je ovih dana pala u ovom delu Zlatiborskog okruga, najbolje dokazuje tok i nivo Crnog Rzava, kroz zlatiborske Vodice, koji je mnoge u šali podsećao na Lim i Moravu.