28.05.2024.

14:36

Foto: Tanjug / printscreen

Hronika

Saslušani novi svedoci u istrazi ubistva male Danke Ilić! Evo šta su rekli o zbivanjima tog kobnog dana!

Kako saznajemo, u tužilaštvu je ispitan prijatelj i kolega oca nestale i, kako se sumnja, ubijene devojčice, kao i jedan meštanin Banjskog polja, mesta iz kog se Danki 26. marta izgubio svaki trag.

- Kolega Dankinog oca Miloša Ilića kritičnog dana, 26. marta, bio je sa Milošem. On je prvi sa Milošem stigao na mesto sa kog je Danka nestala, tačnije u Banjsko polje na imanje Dankine majke Ivane. On je govorio o ponašanju Dankinog oca, kako su saznali za nestalak, gde su išli, koga je Miloš sve zvao - kaže naš izvor i dodaje:

- Takođe, ovaj svedok je bio u autu sa Milošem Ilićem kada su u Banjskom polju sreli osumnjičene u automobilu "fiat panda" i kada su ih pitali da li su videli nestalu devojčicu oni su hladno odgovorili da nisu. Inače, kako se sumnja, u to vreme telo devojčice je bilo u zadnjem delu "fiat pande".

Naš izvor dalje objašnjava da je drugi svedok, meštanin Banjskog polja kod kog su osumnjičeni Dragijević i Janković, 26. marta bili na intervenciji, govorio o ponašanju njih dvojice.

- On je pitan u koje vreme je video "fiat pandu", odnosno u koliko sati su osumnjičeni došli kod njega, koliko su se zadržali, kad su tačno otišli, kojim putem... Takođe, govorio je o ponašanju osumnjičenih, šta su radili, kako, da li je primetio nešto neobično u njegovom ponašanju - kaže izvor.

Informer

Inače, Viši sud u Zaječaru danas je produžio pritvor Dejanu Dragijevuću i Srđanu Jankoviću u kom se nalaze od hapšenja 4. aprila. Kako smo ranije pisali, iz pritvora bi sutra trebalo da bude pušten Radislav Dragijević, otac Dejana Dragijevića, koji se tereti da je sinu pomogao da premesti telo.

- Za krivično delo za koje je on osumnjičen pritvor po zakonu najduže može trajati dba meseca, a taj period ističe sutra 29. maja - objašnjava naš izvor.

Podsetimo, u zaječarskom Višem tužilaštvu i juče su saslušavani svedoci. U pitanju su nekadašnji direktor borskog "Vodovoda", Goran Pavić, koji je posle hapšenja svojih radnika dao ostavku iz moralnih razloga. Pored njega, svedočio je i prijatelj uhapšenog Srđana Jankovića koji je Jankoviću često pozajmljivao automobil

- Njegovo svedočenje moglo bi biti značajno za istragu. Tužioca je naročito zanimalo da li je on Jankoviću pozajmljivao auto u periodu od 26. marta do 4. aprila, kada je i kako se sumnja telo Danke Ilić premešteno na nepoznatu lokaciju - podseća izvor.