28.05.2024.

17:25

Foto: Foto: Tanja Andric

Hronika

Zbog para oca tajno sahranio u rupi nasred kuće! Evo koliku je penziju primao punih osam godina!

Punih osam godina, iznenađenim komšijama "pakovao" je priču o očevom odlasku u starački dom, gde je toliko izgubljen da ih u slučaju da ga posete uopšte ne bi prepoznao.

Tajnu je skrivao sve do današnjeg dana kada se u društvu dvojice advokata pojavio u tužilaštvu i sve priznao.

Kako saznajemo iz dobro obaveštenih izvora tom prilikom, on je rekao da mu je žao oca, ali da se na takav potez odlučio jer mu je bio potreban novac.

Informer

Vest o čoveku zakopanom u kući, i dolazak policijskih istražitelja na mesto gde se sumnjalo da se nalazi telo, brzo se proširila po komšiluku. Isprva komije nisu mogle da poveruju da je njihov skromni poznanik ipak umesto u stračkom domu završio bukvalno u rupi, koju je u kući iskopao njegov sin, skrivajući očevo telo zbog penzije.

- Imao je očevo ovlašćenje da mu podiže penziju. Njegov pokojni otac je pričao kako ne može zbog srčanih problema da ide po penziju i onda je sve prebacio na sina.  Penzija mu je bila prilično dobra oko 60.000 a bilo je posle i povećanja...imao bi sada možda i oko 100.000 - ispričala je šokirana komšinica koja je želela da ostane anonimna, ističući da je pokojnik za života imao neku važnu funkciju te da je najverovatnije bio direktor i da svi u komšiluku istinski žale za njim.

Informer

Sve priznao, osumnjičen za prevaru

Kao što je Informer već objavio okrivljeni je saslušan od strane dežurnog javnog tužioca zbog krivičnog dela Prevara iz člana 208. Krivičnog zakonika i u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela, nakon čega je javni tužilac u saradnji sa policijskim službenicima UKP i drugim nadležnim službama obavio uvidjaj lica mesta.

Telo preminulog odvezeno je na obdukciju kao bi se defnitivno utvrdio uzrok smrti i isključila mogućnost da je u pitanju ubistvo.