29.05.2024.

13:27

Foto: Facebook/društvene mreže

Hronika

Ovo je sin koji je zakopao oca zbog penzije! Mračna prošlost: Bio u zatvoru, promenio ime...

On je juče, u pratnji dva advokata, sam došao u Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu i priznao da je oca sahranio u kući, kako bi nastavio da prima njegovu penziju. Za sada nije poznato zbog čega je, posle toliko vremena, odlučio da to prizna. Da li je u pitanju griža savesti ili nešto drugo...

- Izjavio je da mu je otac preminuo prirodnom smrću i da ga je sahranio u kući. Policija i dežurni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu odmah su izašli na adresu u ulici Tošin bunar 68. Tužilac je naložio da se obavi uviđaj i ekshumacija ostataka koji su pronađeni, kao i obdukcija i toksikološke analize kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti - istakao je sagovornik Kurira.

Otkrio je takođe da se David ranije zvao Dejan i da ga komšije njegovog pokojnog oca nisu dobro poznavale i nisu ga često viđale:

- Navodno je u inostranstvu osuđivan za teška krivična dela i tamo je bio u zatvoru. Po odsluženju kazne, vratio se u Srbiju i tada je promenio ime.

Informer

Kuća u Zemunu u kojoj su pronađene zakopane kosti Branislava Drobnjaka

Komšije kažu i da Branislava, Davidovog oca, nisu videli od oktobra 2016. godine.

- O njemu je do tada brinuo sin. Komšinici je kasnije rekao da mu je otac u domu za stara lica. Čuli smo da on živi negde na Altini i da mu je otac kupio stan - kazao je jedan od njih.

Podsetimo, u zemlji prekrivenoj betonskom pločom su pronađene ljudske kosti. Vatrogasci su morali da lome i razbijaju beton kako bi došli do posmrtnih ostataka.

Ukoliko se utvrdi da je Branislav umro prirodnom smrću, David bi mogao da odgovara samo prekršajno zbog sahranjivanja oca van groblja, za šta je zaprećena novčana kazna.

Kako će da nadoknadi to što je punih osam godina uzimao njegovu penziju i tako oštetio budžet, ostaje da se vidi. Verovatno će biti podvrgnut i psihijatrijskom veštačenju.