29.05.2024.

16:55

Foto: Društvene mreže

Hronika

Na mrtvom ocu zaradio 40.000 evra, imao i dopunske "tezge"! David osuđivan za prevare, prinude, nasilje...

U Srbiji je prvi put osuđivan još devedesetih godina za više krivičnih dela. Potom je otišao u inostranstvo, gde je takođe bio u zatvoru, a po povratku u Beograd je promenio ime. Naime, ranije se zvao Dejan, a sada je David.

- On nije živeo u toj kući u kojoj je sahranio oca u sobi. Dugo uopšte nije bio u Srbiji, jer je bio osuđen u inostranstvu za teška krivična dela. Dobro je poznat i istražiteljima u Srbiji. U Beogradu je protiv njega u toku postupak za prinudu, u Zrenjaninu za ugrožavanje sigurnosti... Sumnjičen je još nekoliko prevara, uništenja tuđe stvari i druga blaža krivična dela - otkriva sagovornik Kurira.

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je juče da je protiv njega pokrenulo postupak za prevaru zbog toga što je osam godina primao penziju oca, o čijoj smrti nikoga nije obavestio. Sumnja se da je na taj način "zaradio" oko 40.000 evra.

Prilikom saslušanja u tužilaštvu, David je u potpunosti priznao šta je radio:

- Navodno je odlučio da ode da se sam prijavi, jer su iz PIO fonda insistirali da njegov otac donese određenu dokumentaciju, i tada je shvatio da će biti otkriveno šta je uradio.