30.05.2024.

15:24

Foto: Shutterstock/printscreen

Hronika

Starac (72) i dvojica mladića opljačkali menjačnicu! Ukrali više od 11 miliona dinara iz sefa!

Kako se precizira, ova krađa se desila tako što su osumnjičeni u toku noći najpre došli do zadnje strane menjačnice, podesnim predmetnom napravili otvor i kroz njega ušli u unutra, a potom oduzeli novac u navedenom iznosu.

Po nalogu dežurnog javnog tužioca, svoj trojici je određeno zadržavanje od 48 sati nakon čega su saslušani.

"Osumnjičeni V. Đ. i S. J. iskoristili su svoje zakonsko pravo i branili se ćutanjem, dok je M. Đ. izneo odbranu i negirao krivicu. Javni tužilac je, nakon saslušanja, podneo predlog sudiji za prethodni postupak da im se odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, kao i okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze, ometati dokazni postupak uticajem na svedoke, a prema osumnjičenom V. Đ. i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo", navodi se u saopštenju.

U daljem toku istrage, dodaje se, tužilaštvo će izvesti sve raspoložive dokaze, biće izuzeti eventualni video zapisi sa sigurnosnih kamera koje su zabeležile krađu, biće donete naredbe za sva potrebna veštačenja, ispitani oštećeni i eventualni svedoci očevici, nakon čega će biti doneta odluka o daljem postupanju, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.