30.05.2024.

18:20

Foto: informer.rs

Hronika

Skakavcem 11 puta izbo policijskog inspektora! Preživeo za dlaku brutalni napad

Osim za pokušaj ubistva, Stanković se tereti i za nedozvoljeno nošenje oružja i eksplozivnih materija, neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila i krađu.

On se danas obratio sudskom veću rečima da nema primedbi na rad sa braniocem po službenoj dužnosti, koji ga je do sada zastupao, ali da ima više poverenja u advokata koga je angažovala njegova majka:

- Želim da obavim razgovor sa izabranim braniocem. Na prošlom pretresu, kada sam otkazao punomoć prethodnom, najavio sam da imam advokata u vidu, ali do saradnje nije došlo. Moje mišljenje je da do problema sa advokatima dolazi zbog dela koje mi se stavlja na teret, u kom su oštećeni policajci.

Dimitrije je na početku suđenja priznao da je 21. oktobra 2020., u ulici Save Đisalova u Novom Sadu, nožem-skakavcem izbo muškarca za koga, kako je rekao, nije znao da je policijski inspektor.

Međutim, oštećeni Uroš Nikić, koji je u tom trenutku bio sa kolegom Slobodanom Drmancem, je prilikom svedočenja rekao da su se oni legitimisali i rekli mu da su policajci.

Informer

Ulica Save Đisalova u kojoj se desio krvavi napad

U dosadašnjem toku postupka saslušani su svedoci i sudski veštak za oblast elektrotehnike, audio-video tehnike i kvaliteta tonskog zapisa Nikola Dragović.

Svoj iskaz su dali i veštak sudske medicine Vladimir Pilija koji je, zajedno s veštakom balističke struke Dejanom Belićem, uradio kombinovano veštačenje po kojem su Nikićeve povrede okarakterisane kao teške i opasne po život.

Prema rečima dr Pilije, Nikić je zbog povređene arterije mogao da iskrvari da nije bilo blagovremeno ukazane lekarske pomoći.