31.05.2024.

11:00

Foto: Marko Đoković, Informer, ATA Images

Hronika

Specijalci upali u firmu braće Šarić u Pljevljima! Policajci sa fantomkama i dugim cevima vrše pretres, sve blokirano

- Policajci sa fantomkama na glavi ušli su u zgradu u kojoj se nalazi i poznata diskoteka Municipium oko 6,30 časova - pišu crnogorski mediji i navode da su prolaznici koji su se zatekli na tom mestu izjavili da su ispred diskoteke bila parkirana dva policijska kombi vozila i jedno terensko vozilo.

Već posle 9 časova ispred objekta nije bilo policijskih vozila, niti policije, međutim, kako se navodi, u toku su pretresi na više lokacija, a za to vreme policija nije dozvoljavala zadržavanje automobila u blizini objekta.

Informer

- Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, zaduženi za potragu međunarodno traženih lica u saradnji sa službenicima RCB Zapad i podršku taktičkih jedinica izveli su akciju u Pljevljima kojom su prilikom izvršili pretrese na više lokacija. Aktivnosti su u toku - rečeno je iz policije.

Podsetimo Tužilaštvo za organizovani kriminal 2022. godine podiglo je optužnicu protiv Darka Šarića i 14 njegovih saradnika, a među kojima su i njegov brat Duško, advokat Dejan Lazarević kao i trojica pripadnika MUP-a.

Informer

Inače, Darku Šariću se sudi za pokušaj diskreditacije i planiranje ubistva svedoka saradnika u drugom postupku Nebojše Joksovića, a njegov brat Duško Šarić dobrovoljno se predao u januaru i nedavno je iz pritvora prebačen u kućni pritvor s nanogicom, kada je sud prihvatio predlog odbrane da mu se omogući da boravi u kućnom pritvoru s nanogicom, a kao garancija da će se redovno odazivati na sve sudske pozive, stavljena je i hipoteka na kuću njegovog prijatelja u vrednosti od 800.000 evra.