31.05.2024.

12:29

Foto: Informer/društvene mreže

Hronika

Nesvakidašnja odluka suda! Nakon završnih reči na suđenju ujaku i bratu od ujaka Uroša Blažića, naloženo pribavljanje novih dokaza

Kako je po završetku današnjeg suđenja rekla Ivana Obradović, portparolka suda u Kragujevcu,  sudija u postupku, u skladu sa zakonom, naložila je da se nakon iznošenja završnih reči pribave novi dopunski dokazi u ovom postupku i zakazala nastavak glavnog pretresa.

Podsetimo ročište je trebalo da počne u 9 sati, ali zbog dojave o postavljenoj bombi i pregleda kontradiverzione ekipe policije, ono kasnilo. 

Informer

Goran i Boris Gavrilović, ujak i brat od ujaka Uroša Blažića koji je 4. maja prošle godine ubio devet, a ranio 12 osoba u Malom Orašju i Duboni, teret se za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršlilaštvu, za koje je zaprećena zatvorska kazna u trajanju od dve do 12 godina.

Kako smo već pisali Uroš Blažić je, nakon zločina pobegao i uhapšen je sledećeg dana u pomoćnom objektu na imanju svog ujaka u Vinjištu kod Kragujevca, a policija je pretresom pronašla arsenal oružja i municije pa su posle DNK veštačenja uhapšeni Goran i Boris.

Urošu Blažiću suđenje je počelo prošle nedelje priprmenim ročištem u Višem sudu u Smederevu, ali su roditelji njegovih žrtava čim su ga videli skočili i pokušali da ga linčuju, zbog čega suđenje nije n održano.

Upravo zbog ovoga suđenje masovnom ubici i njegovom ocu su izmešteni u Specijalni sud u Beogradu koji zadovoljava sve bezbednosno - tehničke uslove za održavanje ovakvog suđenja.