01.06.2024.

08:21

Foto: Printscreen You Tube, Informer

Hronika

Potresna poruka majke ubijene Eme Kobiljski: " Završi se i 8. razred... Koga danas iz detinjstva ispratiti? Sa kim se radovati?"

- Završi se i 8. razred....Koga danas iz detinjstva ispratiti? Sa kim se radovati? Koga na novom početku bodriti? Nad kim bditi i za koga se nadati? Koga usmeravati?

Koga sa ljubavlju stasalog gledati? Danas njihove drugare, a njima se moliti, zauvek ih voleti i ovu strahotu uz večnu ljubav nekako preživeti...Zauvek Ema, Andrija, Adrijana, Katarina, Sofija, Ana, Bojana, Mara, Angelina i čika Dragan - stoji u objavi Emine majke, Nine Kobiljski.

Šetnja maturanata osnovnih škola sa Vračara pod nazivom "Defile malih maturanata" održana je juče od 11 časova, a tom prilikom učenici su odali počast drugarima koji su tragično stradali u OŠ "Vladislav Ribnikar". Šetnja je počela na Trgu kod Beogradskog dramskog pozorišta, u parku kod Vozarevog krsta, a potom su obučeni u majice u boji svoje škole, šetnju nastavili Mileševskom, Petrogradskom i Njegoševom ulicom.

Osmaci vračarskih škola su tokom jučerašnje šetnje u pratnji direktora i svojih nastavnika odali počast i stradalim učenicima OŠ "Vladislav Ribnikar" polaganjem cveća ispred škole.

Podsetimo, Kosta Kecmanović, učenik OŠ ''Vladislav Ribnikar'', 3. maja usmrtio je devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole.

U krvavom piru ubijeni su Dragan Vlahović, čuvar škole, Mara Anđelković, Andrija Čikić, Ana Božović, Adriana Dukić, Katarina Martinović, Bojana Asović, Angelina Aćimović, Ema Kobiljski i Sofija Negić.

Informer

Dečak ubica se od strašnog zločina koji je počinio na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, dok je njegov otac Vladimir Kecmanović u pritvoru i protiv njega, ali i Kostine majke, Miljane Kecmanović se vode parnični i krivični postupak koji su pokrenuli roditelji ubijene dece.