01.06.2024.

08:57

Foto: Printskrin RTCG

Hronika

Crnogorska policija pod uzbunom! Potera za psiho osuđenikom

Kako otkrivaju crnogorski mediji Lješković je iz te bolničke ustanove, koju ne obezbeđuju zatvorski čuvari, pobegao još 25. aprila.

Sagovornici iz bezbednosnog sektora objasnili su da se za Lješkovićem i njegovim pomagačima u skrivanju, traga u više crnogorskih opština i da je do sada pretraženo desetine lokacija.

Inače Nikšićanin za kojim intezivno traga policija je višetruki povratnik u izvršenju krivičnih dela, a do sada je više puta bežao iz Specijalne bolnice za psihijatriju Dobrota.

Iz te zdravstvene ustanove, za lokalne medije, nisu odgovorili da li su i kada obavestili nadležne da je sa njihovog Odeljenja pobegao osuđenik kojem je izrečena obavezna mera lečenja u psihijatrijskoj ustanovi.

Interesantno je da je na svom Fejsbuk profilu odbegli Lješković objavio 28. aprila objavio fotografiju na kojoj pozira iznad Svetog Stefana. 

Podsetimo Lješković je pažnju javnosti privukao još 2013. godine dok je izdržavajući višegodišnju zatvorsku kaznu u Spužu napao cimere u ćeliji koju je i zapalio.