01.06.2024.

11:42

Foto: Printskirn/Pink

Hronika

Jelena je goloruka krenula na pedofila iz Zemuna! Polno uznemiravao devojčice

Jelena Stanković, jedna od osoba koje su uspele da uhvate i savladaju pedofila u Zemunskom parku ispričala je kako se tačno sve odigralo.

- To je dečko koji se samo pojavio u kraju, bio je pridošlica. Od ćerke moje drugarice sam saznala kako spopada devojčice. One su ga videle kada je jednom prilikom šetao psa, a zatim seo na klupu otkopčao farmerke i radio šta je radio - kaže Jelena.

Ističe da su deca pričala kako im se često šunjao iza leđa, a nakon što je napao grupu devojčica u kojoj je bila i ćerka njene prijateljice, Jelena je rešila da ode i obračuna se sa pedofilom.

- Sedela sam sa nekim društvom kada mi je devojčica javila šta se dešava. Kažem drugarima ajde da vidimo ko je on. Prilazim mu, pitam ga je l' on iz kraja. On mi kaže da jeste, ja mu opet kažem da ga ne znam i da je nov i kažem mu: "ti si onaj koji vadi onu stvar na našu decu". On tu pobegne, a mi odmah sve prijavimo policiji - priča Jelena.

Nakon što je slučaj prijavljen policiji, Jelena se susrela ponovo oči u oči sa njim.

- Deca su mu javila da su ga ponovo videla. Ja sam došla, goloruka. Taj manijak je krenuo da me udara, ugrizao me je, mi smo se rvali po travi i uspela sam da ga zadržim dok inspektori nisu došli. Prolazili su ljudi, niko nije prišao da pomogne, sem jednog komšije, koji ima malu decu. Nije mi jasno zašto se ljudi prave ludi na takve stvari - kaže Jelena za "Pink".

Okrivljenom određen pritvor

U Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu je dana 30.05.2024. godine saslušan uhapšeni N.Dž. (34) zbog izvršenja krivičnog dela Polno uznemiravanje na štetu maloletnih lica. Okrivljeni je negirao izvršenje krivičnog dela.

S obzirom na to da je u pitanju lice koje je ranije krivično osuđeno, te da je veštak psihijatar dao svoje mišljenje da postoji opasnost da okrivljeni ponovi izvršenje istog krivičnog dela u kratkom vremenskom periodu, na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Treće osnovni sud u Beogradu je prema okrivljenom odredio pritvor.