01.06.2024.

13:33

Foto: Instagram MUP Srbije printscreen

Hronika

Nastavlja se suđenje Novosađaninu koji je bežao od policije: Povredio službenike tokom pokušaja bekstva

Prema rečima portparola novosadskog Osnovnog suda Svjetlane Radovanović, jučerašnji glavni pretres nije održan na molbu javnog tužioca jer se postupajući javni tužilac nalazi na bolovanju, te je naredni zakazan za 21. jun.

Prethodno ročište takođe nije održano, ali zbog mogućnosti eventualnog zaključenja sporazuma o priznanju krivičnog dela okrivljenog i nadležnog tužilaštva.

Ovaj pedesetrogodišnji Novosađanin uhapšen je 3. decembra 2022. godine, nešto pre ponoći, nakon policijske potere. Privreden je jer se nije zaustavio na znak saobraćajne policije, već je pokušao da pobegne i, pritom, kako se sumnja, osam puta prošao na crveno svetlo na semaforu.

Sumnja se, takođe, da je udario u policijski auto i tako lakše povredio dvojicu policijskih službenika, a da je, zatim, audijem pokušao da udari još dvojicu policajaca koji su ga zaustavljali. I njih dvojica su zadobili lake telesne povrede.

Osumnjičeni je zaustavljen na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Ulice Narodnog fronta, a alkotestiranjem je utvrđeno da je imao 1,2 promila alkohola u organizmu.

Rade B. je, posle hapšenja, u zakonskom roku saslušan pred postupajućim zamenikom javnog tužioca, a prilikom saslušanja, prema saznanjima, nije izneo odbranu. Nakon toga mu je, na predlog tužilaštva, određen pritvor, u kom je bio do jula prošle godine, kada mu je, na predlog odbrane, ukinut pritvor i zamenjen merom zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora.