01.06.2024.

14:17

Foto: Shutterstock/Miloš Rafailović

Hronika

Srbin u Nemačkoj osuđen na doživotnu robiju! Nožem izmasakrirao suprugu jer je htela da ga napusti i odvede njihovo dvoje dece

Osuđeni srpski državljanin prvo je bio optužen za ubistvo iz nehata, ali kako je svoju partnerku izbo čak 22 puta delo je prekvalifikovano u teško ubistvo. 

Sudija je tokom izricanja presude rekao da je ubistvo izvršeno iz niskih pobuda.

Jezivi zločin odigrao se u septembru prošle godine na žrtvin 31. rođendan, a nemački mediji izveštavali su da je ona ubijena jer je sa njihovo dvoje dece želela da napusti ubicu.

Inače, pored optužnice koju je podiglo javno tužilaštvo Verdena, njega je u privatnoj parnici tužila i majka žrtve. Tražeći doživotnu robiju, predstavnici tužilaštva, ali i advokat majke su rekli da je on žrtvu ubio iz besa, a ne očajanja, kako je on želio da predstavi tokom suđenja.

Informer

Ubica uhapšen odmah nakon zločina koji je izvršio pred decom

- Kako sada da to dvoje dece žive bez majke? On je uništio celu jednu porodicu - rekao je završnoj reči advokat koji je zastupao majku žrtve. Tokom iznošenja završene reči on je dodao i da je žrtva u više navrata htela da napusti ubicu, ali nije smela zbog njegovih stalnih pretnji.  

Najstaršnije je kako je istaknuto što se zločin odigrao pred njihovo dvoje dece. 
 
Ubicin advokat je u završnoj reči tražio 10 godina zatvora, jer se, kako on tvrdi, radilo o ubistvu iz nehata. Prema njegovim rečima, optuženi je zločin počinio iz očaja i beznađa u kojem se našao.

Prilikom izricanja presude sudija nije prihvatio ovaj argument, a kako su tokom suđenje pročitane poruke koje je ubica slao supruzi, jasno je da je on zločin počinio jer je bio uvređen, besan i razočaran, a ne očajan i osudio srpskog državljanina na doživotnu robiju. 

Koliko je besan i kakvu preku narav ima ubica pokazuje činjenica i da je tokom izricanja presude on prekidao sudiju. 

Inače osuđeni ubica ima pravo na žalbu.