01.06.2024.

20:27

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Hronika

Mladi Pančevac (17) hteo da se ubije zbog ljubavnih jada! Policija ga u zadnji čas pronašla kod Kalemegdana

Jedan sedamnestogodišnjak je, najverovatnije zbog ljubavnih problema, oko 16 sati popodne saopštio roditeljima da će izvršiti samoubistvo i odjurio iz kuće. Prestravljeni roditelji su odmah požurili za njim, ali uspeo je da im se izgubi iz vida.

Tražili su ga panično naredna dva i po sata po celom gradu, zvali ga na mobilni telefon, međutim, nije im se javljao... Kako je roditeljima bilo u tim trenucima može da zamisli svako ko ima dete... Očajna majka je oko 18.40 odlučila da pozove policiju u pomoć.

Iako nije prošlo mnogo vremena od nestanka, ekipa Policijske uprave Pančevo shvatila je ovu situaciju vrlo ozbiljno i odmah je krenula u akciju.

Potraga je trajala sve do 22 sata, kada je momak pronađen u Beogradu u blizini Kalemegdana, živ i bez povreda. Nakon pregleda u bolnici, otišao je kući sa ocem i majkom.

Na sreću, ovaj dan je osvanuo bez tragičnih vesti, a kako je reč o zdravoj i po svim karakteristikama pristojnoj porodici za primer, nema sumnje da će dalja pomoć stručnjaka značiti i mladiću i njegovim roditeljima da prebrode probleme i nastave sa životom, u susret nekim lepšim događajima.

Uspešna akcija policije, koja je njenom sinu gotovo sigurno spasla život, motivisala je majku da nam se obrati i podeli sa nama ovu priču, naravno, uz molbu da zaštitimo identitet porodice.

- Nikada nismo mislili da bismo se mogli naći u toj situaciji, ali period adolescencije je očigledno nepredvidiv i naša deca se ponekad nose s problemima čiju veličinu ne možemo ni da naslutimo. Dani poput jučerašnjeg, učine da za nekoliko sati ostarite nekoliko godina i ne bih nikom poželela da doživi tako nešto. Sigurni smo da ćemo ovaj problem uspešno prevazići uz stručnu pomoć, a sada osećam veliku potrebu da uputim najveću moguću zahvalnost PU Pančevo - izjavila je majka tinejdžera za portal zdravopancevo.rs.

Šest sati agonije

Ona se najskrenije zahvalila na njihovoj profesionalnoj reakciji, razumevanju i brizi:

- Odmah su preduzeli sve što je bilo u njihovoj moći da nam pronađu dete i to nam je ulilo sigurnost. Kada su nam javili da je pronađen nepovređen, to je bilo kao da se život ponovo vratio u nas nakon skoro šest sati agonije.

Ovu priču potvrdio je za portal i kapetan policije Željko Grujić iz Područne policijske uprave u Pančevu.

- Naša policijska uprava imala je juče u večernjim satima prijavu građanke da je njeno maloletno muško dete ranije tokom dana otišlo od kuće, izjavivši da ima suicidalne namere. Postupajući po prijavi, pripadnici naše uprave su brzom i efikasnom akcijom locirali i pronašli dečaka na području Policijske uprave za grad Beograd u blizini Kalemegdana, gde su ga dalje, uz pratnju majke, kolima Službe hitne medicinske pomoći sproveli u nadležnu medicinsku ustanovu na pregled lekara specijaliste - naveo je Grujić.