01.06.2024.

23:47

Foto: Fejsbuk

Hronika

Potresne reči majke streljanog pijaniste: Ti si moj maturant, moj život zauvek!

Još šestoro njihovih vršnjaka, Ema Kobiljski, Adriana Dukić, Angelina Aćimović, Katarina Martinović, Mara Anđelković i Andrija Čikić, trebalo je da se sa njima vesele u školskom dvorištu, ali nisu dobili tu priliku jer im je drug iz razreda Kosta K. oduzeo živote bez ikakvog razloga.

Ovim povodom oglasili su se i roditelji ubijene dece, a majka jedinog ubijenog dečaka Andrije Ćikića je na društvenim mrežama podelila njegovu fotografiju i napisala da je on njen maurant, bez obzira na sve.

- Ti si moj maturant, moj ponos, moja svetlost, moja zvezda vodilja, moj život zauvek! - napisala je Suzana Stanković Čikić.

Ova neutešna majka, zajedno sa drugim roditeljima, bori se za to da dobije bar odgovore na pitanja zašto su njihova deca stradala i šta je mogao da bude okidač za to.

Ona je na poslednjem ročištu u parničnom postupku postavila dva pitanja zaposlenima u školi, pokušavajući da sazna upravo ono što je najviše mori: "Da li ste čuli od dece da se Kosta ponašao čudno" i "Da li imate saznanja da je njegova razredna primetila da nije pokazivao emocije dok je recitovao emotivnu pesmicu"?

Na oba pitanja odgovori su bili negativni.

Kobnog dana, da podsetimo, osim dece koja bi danas bili maturanti, ubijene su još tri devojčice - Ana Božović, Bojana Asović i Sofija Negić, kao i čuvar škole Dragan Vlahović.

Zauvek s vama, dečice!

I Nina Kobiljski, majka ubijene Eme, prethodno se tim povodom oglasila na svom Fejsbuku emotivnim statusom:

- Završi se i 8. razred... Koga danas iz detinjstva ispratiti? Sa kim se radovati? Koga na novom početku bodriti? Nad kim bditi i za koga se nadati? Koga usmeravati? Koga sa ljubavlju stasalog gledati? Danas njihove drugare, a njima se moliti, zauvek ih voleti i ovu strahotu uz večnu ljubav nekako preživeti... Zauvek Ema, Andrija, Adriana, Katarina, Sofija, Ana, Bojana, Mara, Angelina i čika Dragan.

Ovu objavu pratio je i crtež koji simbolizuje Emu koja je anđeo.