03.06.2024.

08:40

Foto: printscreen

Hronika

Danima ostavio ćerku zaključanu u kadi punoj smeća : Nastavlja se suđenje Urošu Pašajliću

Pašajlić je optužen da je zanemarivao i zlostavljao svoju osmogodišnju ćerku koju je zaključavao u kupatilu u stanu, a pet dana pre nego što je ona pronađena nije je nijednom obišao.

Do sada su u ovom postupku ispitani svi svedoci, a za ovo ročište sudija je naložio punomoćnici oštećenog deteta da dostavi informacije o njenim zvaničnim starateljima.

Veštak, doktorka koja je na prethodnom ročištu rekla da je duševno stanje I.L. bilo ugroženo pod uticajem Pašajlića, govorila je o tome kako je njegova bivša partnerka doživela njega, ali i njenu reakciju kad je saznala da on drži samo dete u stanu.

- I.L. je intelekualno sposobna, ali je pasivno-zavisna. Tih pet dana, koliko ju je okrivljeni držao zatvorenu, njeno duševno stanje je bilo ugroženo i nije preduzela akcije koje bi drugi preduzeli u toj situaciji, jer je želela da održi emotivni odnos sa okrivljenim - objasnila je psihološkinja.  

Informer

 

Prema njenim rečima, iako je Ivana imala sve potrebne načine da pozove pomoć, ona je pokušavala da održi odnos sa Pašajlićem i nije adekvatno reagovala, iako joj u većini situacija njegovo ponašanje nije odgovaralo.

- Premišljala se i onda se požalila prijateljici koja joj je dala racionalne savete i kada je došlo do pitanja deteta počela je tako i da razmišlja o tome, da spasi sebe i dete.

Na osnovu toga je I.L. iskoristila trenutak da ode iz stana u kom je Pašajlić držao i ode u policiju.

Kako je objasnila psihološkinja, I.L. je u emotivnom odnosu okrivljenog doživljavala kao dominantnu osobu i prelazila preko mnogih stvari preko kojih žene koje racionalno razmišljaju u svom odnosu ne bi prešle, i dodala da kod nje ne postoje indicija ka tome da bi izmišljala događaje, za šta ju je optuženi u više navrata okrivio.