03.06.2024.

13:23

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Hronika

Danas presuda ocu monstrumu! Zatočio ćerku u stanu punom smeća

Postupajući tužilac je danas navela da je dokazano da je Pašajlić izvršio krivična dela nasilje u porodici prema ćerki i zlostavljanje i mučnje prema svojoj tadašnjoj devojci Ivani Ž., zbog čega je sudu predložila da ga osudi na kaznu zatvora koja je predložena u optužnici, odnosno maksimalnu kaznu za oba krivična dela.

Informer

Tužilac je istakla da ovakav slučaj nasilja u porodici nije zabeležen u Srbiji, odnosno tolika nebriga, neodgovornost i bezobzirno ponašanje roditelja prema detetu.

Punomoćnik oštečene devojčice se složila sa završnim rečima tužioca, navodeći da je Pašajlić kao roditelj svojim bezobzirnim ponašanjem nesporno ugrozio telesni integritet i spokojstvo svoje maloletne ćerke. Kako je navela, devojčica je pronađena u lošim uslovima, okružena smećem, što je prikazano danas na fotografijama iz stana, bez hrane i vode, a najvažnije bez nadzora odrasle osobe zaključana u kupatilu.

Predložila je sudu da ima u vidu nalaz i mišljenja doktora koji su primili devojčicu tog dana, navodeći da je njena telesna težina bila apsolutno neodgovarajuća detetu njenog uzrasta, što je rezultat nebrige i bezobzirnog ponašanja njenog oca.

Pašajlićev branilac tvrdi da on nije izvršio krivično delo nasilje u porodici, već zapostavljanje i zlostavljanje maloletnog deteta, dok za krivično delo učinjeno na prema devojci traži oslobađanje navodeći da je ona bila Pašajlićev saučenik, odnosno da je znala da je njegova ćerka sama u lošim uslovima, kao i da nije on nju maltretirao već su bili u toksičnoj vezi.

Pašajlić je na kraju rekao da mu je žao što se to desilo i što je sad odvojen od ćerke, dodajući da je tad bio psihički nestabilan i koristio narkotike. Okrivljeni je naveo da tuguje što nema kontakt sa ćerkom, da želi da se leči, da ne bude više "narkoman" i da se bori da joj bude staratelj da bi joj pruži najbolje. Dodao je da bi trebalo da bude kažnjen zbog ćerke, ali ne i za zlostavljanje i mučenje Ivane Ž., dok je na pitanje sudije da se izjasni o pritvoru, okrivljeni rekao "meni je bolje u pritvoru".

Branilac Nemanja Lukić je sudu na jednom od prethodnih suđenja dostavio dokument Centra za socijalni rad Zvezdara u kom se, kako je rekao, navodi da je Pašajlić priznao svoju grešku i odrekao se roditeljskog prava. Pašajlić je doveden iz pritvora u kom se nalazi od 28. marta 2023. godine.

Njemu se optužnicom teret stavljaju krivična dela nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje, kao i da je tokom 2022. godine do 24. marta 2023. godine, bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet i duševno stanje svoje ćerke, maloletne oštećene L.P.

Informer

Time je učinio krivično delo nasilje u porodici sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje koje je učinio na štetu emotivne partnerke I.Ž. na taj način što ju je u kontinuitetu zastrašivao, pretio, vređao je i držao zatvorenom.

Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti obavezno lečenje narkomana i obaveznog lečenja alkoholičara u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka.

Nakon što je 24.marta 2023. godine izvršen pretres stana na Zvezdara, u kome je pronađena maloletna oštećena, tužilaštvo je naložilo policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim koji se dao u bekstvo.