03.06.2024.

15:45

Foto: printscreen

Hronika

Osuđen diler iz Niša! Bežeći s drogom opelom se zabio u policijski pežo, povredio tri policajca!

Nišlija N.D. (25) pravnosnažno je osuđen na kaznu zatvora od četiri godine i četiri meseca jer je 7. novembra prošle godine u niškom naselju “9. maj” tokom policijske potere povredio tri policijska službenika tako što se svojim zabio u njihovo vozilo. On je priznao krivično delo za koje se teretio i sklopio sporazum sa Višim javnim tužilaštvom koji je prihvatio Viši sud u Nišu.

- Pravnosnažnom presudom Višeg suda u Nišu prihvaćen je sporazum o priznanju krivičnog dela i N.D.je oglašen krivim zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i krivičnog dela sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje u pokušaju i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i četiri meseca koju je dužan izdržati po pravnosnažnosti presude i u koju mu se uračunava vreme provedeno u pritvoru. Istom presudom, okrivljenom je izrečena i mera bezbednosti oduzimanje predmeta i obavezan je na plaćanje troškova krivičnog postupka - rečeno nam je u Višem sudu u Nišu.

N.D. je uhapšen nakon što se u ulici Zorana Cige Stojanovića u naselju “9. maj” svojom “opel astrom”zabio u policijski “pežo” i tom prilikom povredio tri policijska službenika.

- Osumnjičeni nije postupio po znaku policije i zaustavio “opel” kojim je upravljao već je u nameri da pobegne ubrzao i udario u službeno vozilo policije. Pregledom vozila osumnjičenog policija je pronašla i oduzela 3.6 kilograma materije za koju se sumnja da je marihuana namenjena daljoj prodaji, više od 3.000 evra i dva mobilna telefona – saopštila je nakon njegovog hapšenja Policijska uprava u Nišu. Kako je tada navedeno, sva tri policajca su zadobila lake povrede.