04.06.2024.

09:52

Foto: youtube.com/printscreen

Hronika

Neki novi klinci u Kotoru! Tinejdžer bacio pištolj pred policajcima pa ih vređao i pretio

Kako je saopšteno iz Uprave policije, N.M. je  vređao i policajca koji ga je kontrolisao, zbog čega mu se na teret pored krivičnog dela nedozvoljeno držanje oružja i ekplozivnih materija, stavlja i krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

- Naime, policijski službenici su, preduzimajući mere i radnje iz svoje nadležnosti, u mjestu Dobrota-Donji put, kontrolisali lice N.M.(19), kod kojeg je pronađen pištolj marke, "CZ" koji je imenovani prethodno, naočigled policijskih službenika, odbacio od sebe. Takođe, ovo lice je prilikom dovođenja, kao i u službenim prostorijama Odeljenja bezbednosti Kotor, u više navrata uputio reči uvrede i pretnje jednom od policijskih službenika koji je učetvovao u preduzimanju službene radnje prema ovom licu - saopšteno je iz Uprave policije.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je naložio da se N.M. uz krivičnu prijavu sprovede u prostorije Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, na dalju nadležnost.