04.06.2024.

10:22

Foto: Foto: S.T.

Hronika

Ovo je povređeni muškarac u čiji je kombi udario voz: Najnoviji detalji jezive nezgode u Vladičinom Hanu

Kako je Informer ranije izveštavao saobraćajna nezgoda dogodila se jutros oko 6 sati u mestu Stubal kod Vladičinog Hana, prema selu Vrbovo, na neobezbeđenom pružnom prelazu.

- U kombiju su bili vozač i žena. Muškarac je zadobio teške telesne povrede opasne po život i nakon prijema u vranjskoj bolnici on je hitno prevezen u niški klinički centar. Žena za koju se još ne zna da li je u nekom srodstvu sa vozačem je zadržana u bolnici u Vranju - rekao je izvor Informera upoznat sa slučajem.

Informer

 

U međuvremenu se oglasila i železnička kompanija "Kargo". 

- Na delu pruge Niš - Preševo, između stanica Suva Morava i Priboj Vranjski, usled neblagovremenog zaustavljanja ispred putnog prelaza, došlo je do naleta teretnog voza na putnički kombi. Tom prilikom teže je povređen vozač putničkog kombija, a žena suvozač  je lakše povređena. Kompozicija je saobraćala na relaciji Subotica – Preševo i u svom sastavu je 19 vagona - naveli su u saopštenju u pomenutoj kompaniji.

Informer

Prema njihovim rečima na mestu nezgode izašli su pripadnici MUP – a, kao i Zajednička železnička komisija „Infrastruktura železnice Srbije" i „Srbija Kargo" za isleđenje vanrednih događaja, koja će utvrditi sve detalje ove nesreće.

- Železničke kompanije „Srbija Kargo" i „Infrastruktura železnice Srbije" ponovo apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i saobraćajnu signalizaciju, jer samo tako mogu da se spreče ovakve nesreće i sačuvaju ljudski životi - napisano je u saopštenju.