04.06.2024.

10:45

Foto: Shutterstock/Miloš Rafailović

Hronika

Osuđena prevarantkinja u Banjaluci! Glumila advokata, inspektorku, službenicu Vlade, za godinu ipo dana ojadila mnoge

Ona je priznala krivicu, a u 12 tačaka optužnice koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, teretila se da je od januara 2020. do 28. juna 2021. godine u nameri pribavljanja imovinske koristi dovela u zabludu više osoba.

U seriji prevara ona se lažno predstavljala kao advokat, sanitarni ili policijski inspektor, službenik Ministarstva poljoprivrede Republike Srpske… a žrtvama je obećavala da će im "srediti” podsticaje ili rešiti određene sporove, i za to tražila i uzimala novac. 

Lazić je inače u tom periodu bila i kandidat jedne stranke na lokalnim izborima u Banjaluci. 

Kako se navodi u optužnici ona je dve prevare počinila u kozmetičkom salonu, glumeći sanitarnog inspektora. Vlasnici O.J. je tvrdila da ima neplaćene komunalne takse, kao i da joj može pomoći da dobije podsticajna sredstva pa je zauzvrat dobila besplatne kozmetičke tretmane u iznosu od 305 KM. Pored toga ona je radnici salona B.Š. uverila da joj može srediti naknadu za samohranog roditelja i to joj napaltila 150 maraka. 

U optužnici se navodilo i da je od jednog automehaničara uzela skoro 600 maraka za navodne takse, kako bi mu "sredila" da dobije podsticaje od Grada Banjaluka, kao i da je predstavljajući se kao advokat od oštećenih uzela novac za sastavljanje brakorazvodne tužbe, naplaćujući im navodne sudske takse u iznosu od više od 1.100 konvertibilnih maraka. 

Ona je ponudila pomoć R.Š. prilikom kupovine vozila preko liciticije u firmi u kojoj je navodno zaposlena i za učešće u kupovini dve "škode" uzela čak 7.000 KM, naplativši i 1.500 KM navodnu registraciju i osiguranje.

U jednoj od tačaka optužnice je pisalo da je za prodaju vozila, koje je navodno vlasništvo Ministarstva poljoprivrede Republike Srpske, od M.G. avansno naplatila 4.500 KM.