05.06.2024.

12:02

Foto: MUP

Hronika

Pretio ženi ubistvom i ranio dva žandarma: Evo koliku kaznu je dobio Somborac (62) za tri teška krivična dela

Kako je rečeno iz Višeg suda u Somboru, dana 29. februara 2024. godine doneta je presuda, pravosnažna istog dana, kojom je prihvaćen sporazum o priznanju krivičnog dela, odnosno sva tri krivična dela čime je proglašen krivim, te mu je utvrđena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 14 godina i 5 meseci. U kaznu će mu se uračunati vreme provedeno u pritvoru, počev od 9. juna 2023. godine pa do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora.

Istom presudom mu je izrečena mera bezbednosti obaveznog lečenja alkoholičara.

Informer

Sa lečenja u zatvor

Kako je od izricanja presude bio smešten u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, rešenjem vanpretresnog veća Višeg suda u Somboru, prema osuđenom Petru B. je obustavljeno izvršenje mere lečenja alkoholičara i on je upućen na zatvorsko izdržavanje kazne.

U vreme izrečene kazne u trajanju od 14 godina i 5 meseci računa se i vreme koje je proveo u pritvoru, kao i vreme provedeno na lečenju u Specijalnoj zatvorskoj bolnici.

Pretio, pucao, pa ranio policajce

Podsetimo, Petar V. je u samo jednom danu počinio tri krivična dela.

Informer

U odluci suda se navodi da je okrivljeni supruzi pretio da će je ubiti, da je ispalio metak iz pištolja u zid njihove kuće, a kada su došli policijski službenici u intervenciju po pozivu, postoji osnovana sumnja da je Petar V. pucao u njih sa udaljenosti od samo dva metra.

Policijski službenik D. M. je zadobio laku telesnu povredu, a njegov kolega Đ. K. tešku telesnu povredu.

- Prilikom intervencije pripadnika PU Sombor kojima su se pridružili i pripadnici Žandarmerije MUP-a RS, koji su upozorili osumnjičenog da baci oružje isti je ispalio najmanje 4 hica iz pištolja u pravcu policijskih službenika, pri čemu je dvojici pripadnika Žandarmerije naneo povrede, a prema prvim podacima u predelu ruku, nakon čega su pripadnici Žandarmerije u samoodbrani ranili osumnjičenog koji je hospitalizovan i operisan u Opštoj bolnici u Somboru sa povredama u predelu ruku, na koji način je osumnjičeni izvršio krivično delo teško ubistvo iz člana 114 stav 1 tačka 7 KZ-a - saopšteno je tada iz tužilaštva.