05.06.2024.

12:43

Foto: Informer/Facebook

Hronika

Đorđe Mijatović platio glavom zbog krem-bananica: Ovo su izjavili tnejdžeri koji su napali čoveka

Ovo su tokom saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u Odeljenju za maloletnike ispričala dvojica tinejdžera , optužena za teško ubistvo Đorđa Mijatovića na Voždovcu. 

- Dečakov otac je onda izašao iz zgrade, prišao mi i počeo da se svađa, u stilu kakvo je to ponašanje, šta mu uzimate loptu. Onda mi je udario šamar i krenuli smo da se bijemo. Kada smo pali, ja sam ustaqo i onda samo ga udarali nogama po glavi i telu - ispričao je mlađi tinejdžer, a prenose Novosti.  

Đorđe Mijatović, brat potpredsednika Vlade Federacije BiH i ministra razvoja i preduzetništva Vojina Mijatovića ubijen je 27. maja u Beogradu. On je preminuo u Urgentnom centru od dobijenih povreda, a obdukcija je ukazala na brojne povrede glave od kojih je jedna u predelu slepočnice koja je dovela do pucanja lobanje usled čega je Mijatović dobio epi napad i infarkt.

- Mijatović je preminuo na realizaciji. Lekari nisu ni uspeli da završe svu dijagnostiku kada je on preminuo - rekao je jedan od svedoka.

Prema nezvaničnim saznanjima, Mijatović je dobio šest udaraca u glavu od kojih je jedan bio u predelu slepočnice.

Brutalno prebijanje Mijatovića zabeleženo je i na kamerama, kao i bekstvo dvojice tinejdžera posle toga. Mlađi (15) je uhapšen sutradan, dok se stariji (16) predao dan kasnije. Inače, mlađi osumnjičeni ima debeo dosije u policiji i prijave za nasilje i tuče. U toku mu je suđenje u Višem sudu u Beogradu, Odeljenju za maloletnike, zbog učestvovanja u tuči. Optužen je da je bio deo grupe koja je napala jednog doktora i njegova dva sina, krajem decembra prošle godine u istom delu Voždovca, gde je pretučen Mijatović.