05.06.2024.

12:48

Foto: printscreen

Hronika

Zločin bez kazne: Decenija od ubistva kik- boksera ispred teretane u Nišu

U Miloša je pucano kada je posle izlaska sa treninga ušao i seo u svoj BMW. Ubica mu je prišao i iz automatskog oružja mu ispalio rafal u glavu. Nakon zločin ubica je pobegao, a nekoliko minuta kasnije u Bulevaru Nemanjića zapaljen je "audi A6" bugarskih registracija. U prvi mah se sumnjalo da je u pitanju Savićev automobil jer je imao isti, ali je naknadno otkriveno da je automobil ukraden u Smederevu u julu 2013. godine korišćen za ubistvo.

Očevici su rekli da je mladić sa kapuljačom benzinom polio automobil, a potom ga zapalio i dao se u beg.

Informer

Inače Savić je pre kobne večeri preživeo najmanje tri pokušaja likvidacije.

Prvi put je ranjen 2005. godine, kada mu je prijatelj tada devetnaestogodišnji Miloš Miladinović  pucao u vrat u njegovom stanu i samo je čudom uspeo da preživi. Drugi put je 2010. godine uboden nožem u u stomak u tuči u diskoteci "Studio". U martu 2012. godine preživeo je rafal koji je na njega ispaljen ispred iste diskoteke. Tada je pucano na njega iz automatskog oružja dok je sedeo u svom "poršeu", nakon čega su se napadači udaljili  "audijem A6" bugarskih registracija. 

Informer

Kao motiv likvidacije kik- boksera su tada spominjani neraščišćeni računi iz kriminalnog miljea, jer je Savić bio član niške kriminalne grupe i odranije je bio poznat policiji. Nakon zločina pojavila se informacija da ga je ubio dužnik, jer je ubijeni bio poznat po dilovanju, zelenašenju i iznudama. 

Dva dana nakon ubistva ispred teretane u Nišu pronađen je pištolj iz kog je pucano u Savića. 

Tokom istrage saslušano je 28 osoba uglavnom odranije poznatih po kriminalu, ali nije bilo dokaza da je bilo ko od njih umešan u zločin.  

Ubistvo do danas nije rasvetljeno. Iako je otkriveno da su bugarski državljani učestvovali u ubistvu, sam počinilac nikada nije pronađen.