05.06.2024.

14:02

Foto: Foto: Informer

Hronika

Stavom potpuno nevinog čoveka tvrdi da nije ubio malu Danku: Nikad je nisam video, povlačim svaku reč!

Prvo što je izjavio juče, tokom saslušanja, bilo je: ''Povlačim sve što sam rekao u policiji, svaku svoju izjavu i reč!"

Podsetimo, javnosti je ranije rečeno da su i on i drugoosumnjičeni Dejan Dragijević (50) prethodno priznali ubistvo i da su telo odneli na gradsku deponiju.

Međutim, poslednji iskaz Jankovića da devojčicu nikad u životu nije ni video, a kamo li udario kolima, njegov stav, njegov govor tela - sve je bilo kao da govori istinu. 

Kako nezvanično saznajemo, on je od samog hapšenja planirao da progovori, ali je čekao pravi momenat.

- Izgleda da je odlično procenio koji je trenutak najbolji po njega, pošto rezultati dosadašnje istrage nisu doneli uverljive dokaze o njegovoj krivici i faktički su preokrenuli situaciju u njegovu korist. Naime, veštačenjem tragova izuzetih iz službenog automobila, kojim su navodno prevezli devojčicu do deponije, nije utvrđeno prisustvo njenog DNK. Takođe, izjave svedoka apsolutno nisu doprinele saznanju bilo kakve činjenice osim njihovog kretanja. Telo nije pronađeno, na garderobi koju su obojica osumnjičenih nosili tog dana nema tragova devojčice, mada su oni odeću mogli u međuvremenu da operu - potvrđuje za Informer sagovornik iz istrage.

Posebno naglašava da nijedan deo automobila nije obrisan ili očišćen, jer je na svakom ispitanom delu bilo i tragova prljavštine, prašine, otisaka prstiju:

- Da je obrisano, svega toga ne bi bilo!

Miodrag Canović, glavni javni tužilac u Višem tužilaštvu u Zaječaru, naveo je za naš portal da za dva meseca u Tužilaštvo još nije stigao ni nalaz veštačenja GPS uređaja.

- Sada se čeka još veštačenje dlake, nađene u automobilu, koja nema koren. Sve ostalo što je moglo Tužilaštvo je odradilo, ukoliko ne iskrsnu neki novi momenti - izjavio je Canović.