06.06.2024.

09:51

Foto: Printscreen/Youtube/Info Bijeljina

Hronika

Uhapšen napadač koji je pucao na policajca: Detalji pucnjave u Brčkom

Policija Brčko distrikta objavila detalje pucnjave ali i navela da je napadač uhapšen, poznato i u kakvom je stanju njihov kolega. 

Kako je navela policija u saopštenju pucnjava se dogodila jutros u 02:57 sati.

- Telefonom je, medicinski tehničar Službe hitne pomoći, javio policiji Brčko distrikta BiH da je kod njih zbrinut pacijent na kojeg je od strane drugog lica pucano vatrenim oružjem. Odmah nakon primanja prijave u prostorije Službe hitne pomoći upućeni su policijski službenici koji su izvršili prikupljanje obaveštenja od lica inicijala J.T. policijski službenik Policije Brčko distrikta BiH koji nije bio radno angažovan, a koji je izjavio da je na putu ispred jednog ugostiteljskog objekta u ulici Mostarska, na njega iz vatrenog oružja pucalo lice inicijala S.M., iz Brčkog. - navedeno je u saopštenju policije. 

Informer

ILUSTRACIJA

Nakon prikupljanja navedenih informacija obezbeđeno je lice mesta događaja i utvrđeno da se S.M. udaljilo sa lica mesta u nepoznatom pravcu, te su preduzete hitne mere potrage i pronalaženja istog.

S.M. je lociran na području grada i lišen slobode. O navedenom događaju je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH pod čijim nadzorom se preduzimaju potrebne istražne radnje na rasvetljavanju i dokumentovanju kompletnog događaja, utvrđivanju motiva i krivično-pravnoj kvalifikaciji. - objasnili su u policiji a prenosi "Avaz"

Policijskom službeniku J.T. je ukazana potrebna medicinska pomoć u Javnoj zdravstvenoj ustanovi u Brčkom, nakon čega je prevežen na dalje lečenje u UKC Tuzla i nije životno ugrožen.

- Nakon okončanja svih istražnih radnji i krivično pravne kvalifikacije navedenog događaja, Policija Brčko distrikta BiH će Tužilaštva Brčko distrikta BiH uz Izveštaj o počinjenom krivičnom delu lice S.M. predati u dalju nadležnost, o čemu će javnost biti blagovremeno informisana - saopšteno je u policiji. 

Prema navodima loklanih medija osumnjičeni S.M. je poznat policiji od ranije