07.06.2024.

09:16

Foto: S.T.

Hronika

Detalji nesreće kod Loznice: Voz naleteo na automobil, sin poginuo otac teško povređen

Nesreća se dogodila sinoć oko 20.00h kada je automobil naleteo na voz koji je saobraćao na liniji Beograd - Mali Zvornik.

Podsetimo, sve se desilo na neobezbeđenom pružnom prelazu na Lagatoru. Prema prvim informacijama, u nesreći je poginuo vozač automobila, a suvozač iz drumskog vozila je povređen i prevezen u bolnicu.

Kako mediji saznaju u vozilu su bili otac i sin, a sin prilikom izvlačenja nije davao znake života, dok je automobil bio neprepoznatljiv.

Informer

U bolnici je "Novostima" rečeno da je jedna osoba na mestu smrtno stradala dok je muškarac star 65 godina primljen u ustanovu sa teškim telesnim povredama. Po svoj prilici reč je o ocu smrtno stradalog.

Kako saznaje informer.rs, čim je u 19.50 časova primljena dojava da je došlo do saobraćajne nezgode u Ulici Marka Radulovića bb, u Loznici, na lice mesta su izašli vatrogasci iz Loznice. Dolaskom na mesto događaja u 19.53 časova, utvrđeno da je voz udario u putničko vozilo i da se vozilo nalazi u kanalu, dubina vode jedan metar. 

Putnički voz saobraćao je iz Beograda ka Loznici. O nesreći su odmah obavešteni MUP i Hitna pomoć, a železnički saobraćaj na ovom delu pruge je u prekidu.

Infrastruktura železnica Srbije se oglasila ovim povodom i izrazila žaljenje zbog nesreće koja se dogodila.

Infrastruktura železnica Srbije i ovaj put ponovo upozorava i apeluje da se na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija, da se vozi oprezno i odgovorno, kao i da je obavezno zaustavljanje ispred putnog prelaza koji je obezbeđen saobraćajnim znakovima na putu, odnosno ispred znaka za obavezno zaustavljanje drumskih vozila. Samo na taj način mogu se sprečiti ovakve nesreće i sačuvati ljudski životi.

Podsećamo da je zaustavni put železničke kompozicije između 700 i hiljadu metara, da šinska vozila u saobraćaju uvak imaju prednost i da voz ne može da skrene sa pruge kako bi se sprečio sudar i izbegla nesreća.