08.06.2024.

20:07

Foto: Shutterstock/facebook

Hronika

Detalji brutalnog ubistva u parku na Voždovcu: Pozvao sina na ručak, a onda je usledio horor...

Krvavi incident se, podsetimo, odigrao tog kobnog 26. maja u vreme ručka. Dvojica tinejdžera od 16 godina došli su na teren između zgrada, uzeli loptu od sina (13) pokojnog Mijatovića i igrali fudbal, dok je dečak čekao da mu vrate loptu.

- Jedan od njih mu je dao novac i poslao ga da im kupi vodu na kiosku. Kada im je trinaestogodišnjak doneo vodu, rekli su mu da je mogao za sebe da uzme bananicu - kaže izvor "Blica".

Oni su i dalje nastavili da se igraju sa njegovom loptom, dok je dečak sve vreme strpljivo čekao. Tada ga je pozvao otac kući na ručak:

- Međutim, on nije mogao da dođe jer mu ova dvojica nisu vraćali loptu. Otac je sišao dole i tada je počela svađa i brutalno premlaćivanje...

Kobni udarac u slepoočnicu

Nasilnici su Mijatoviću zadali udarce u glavu, od kojih je preminuo na reanimaciji. Obdukcija je, prema nezvaničnim saznanjima, pokazala da je dobio šest udaraca u glavu, od kojih je jedan bio u predelu slepoočnice.

Upravo je taj udarac izazvao pucanje lobanje, što je dovelo do epi napada i infarkta.

Dvojici maloletnika određen je pritvor do 30 dana odlukom Višeg suda u Beogradu. Terete se za teško ubistvo za koje im preti maksimalna kazna od 10 godina maloletničkog zatvora.