10.06.2024.

12:49

Foto: Informer/društvene mreže

Hronika

Tela pobijenih kod Knjaževca u hladnjači! Presudio im unuk, a čeka se on da ih sahrani

Podsetimo, trostruko ubistvo dogodilo se u četvrtak oko 16 sati u Ulici Branka Cvetkovića, kada je, kako se sumnja, Aleksa Milojević iz legalne lovačke puške ubio oca na hodniku, a babu i dedu u dnevnoj sobi dok su gledali televizor.

Osumnjičeni je sačekao policiju, a na saslušanju u tužilaštvu je priznao zločin i određen mu je pritvor do 30 dana.

- Nakon obdukcije tela se nalaze u hladnjači jednog pogrebnog preduzeća u Knjaževcu i tu će biti sve dok ne dođe Nenad, brat, odnosno sin ubijenih u zločinu - kaže naš dobro obavešten izvor i navodi da Nenad još uvek nije došao iz Nemačke, gde godinama živi i radi.

Informer

- Bez njega se ne može ništa. Dolazili su rođaci, ali oni ne mogu da odlučuju i da biraju sanduke i sve ostalo što treba za sahranu, jer se još uvek ni ne zna termin sahrane. Verovatno će biti u toku ove nedelje, ali dan i tačan termin još uvek nisu poznati.

Inače, Nenad koji treba da dođe iz inostaranstva kako bi sahranio roditelje i brata Predraga, bio je Predragov brat blizanac.

- On im je najbliži rod - kaže izvor.

Kako smo ranije pisali, meštani sela Jakovac i grada Knjaževca, gde je živela porodica, imali su samo lepe reče kako za ubijene, tako i za mladića koji se tereti za zločin.

- Sa Milošem, ili Mićom kako smo ga zvali ceo život, išao sam u osnovnu školu, ali je on nije završio jer je rano počeo da radi. Kasnije je kao mladić otišao u Nemačku i tamo su Sara i on bili skoro 30 godina. Mića se bavio PVC stolarijom, a i ovde je deci otvorio firmu u kojoj su zajedno radili, dok je Sara u Nemačkoj godinama bila baštovanka, sređivala je parkove. Tokom boravka u Nemačkoj i sinovi su bili sa njima, ubijeni Predrag je povremeno išao tamo i radio, dok im je drugi sin Nenad godinama gore gde živi i radi - rekli su nakon zločina žitelji sela Jakovca.

- Mića i Sara imali su zajedno preko 2.000 evra penzije, oni su se mučili i zaradili je. Oni su čak i često usmeravali Predraga kako mora da radi i drži firmu, a kada im je firma propala zbog njihovog zdravstvenog stanja baba i deda su uplaćivali penziju sinu.

Kako su nam rekli meštani, veliki problemi počeli su kada su se baba i deda razboleli.

- Mića je nekoliko godina loše, u smislu da nije mogao samostalno da se kreće, ali je poslednje dve godine pao u krevet. Bio je u kolicima i trebala mu je pomoć 24 sata. Nije mogao ništa sam i bio je osuđen na tuđu pomoć. S druge strane Sara je pre pet godina doživela srčani udar i jedva je preživela od tada koristi terapiju i često joj je loše - rekli su oni za Kurir i dodali:

- Predrag je nedavno imao šlog koji je jedva preživeo. Danima su mu se borili za život, a nakon što je preživeo o njemu se starao niko drugo do Alekse, koji je već na svojim leđima ima bolesne dedu i babu. Iskreno, taj dečko je svašta preživeo sa njima. Oni su ispali primitivni ljudi, nisu hteli da idu u dom koji im je u blizini te kuće u Knjaževcu.