11.06.2024.

13:21

Foto: Foto: Printscreen

Hronika

Vozač koji je oborio policajca na motoru sutra pred tužiocem

Nesreća se dogodila juče oko 13.30 sati na raskrsnici Bulevara kralja Petra i Ulice Kraljevića Marka u Novom Sadu. D. Š. se sumnjiči da je počinio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Kako je juče saopšteno iz MUP, osumnjičeni D. Š. je bio pozitivan na droga-testu, ali njegov branilac, advokat Ivan Gvozdenac kaže da je rano govoriti o tome da je njegov branilac u trenutku nesreće bio pod dejstvom opojnih droga.

Informer

- Još nije urađena kvantitativna analiza krvi moga branjenika na opojne droge, pa je u suštini preuranjeno govoriti o tome da je bio pod "uticajem" opojne droge kokain, prvo mora da se utvrdi da li postoji opojna droga u krvi, pa tek onda u kojoj količini i da li je uticala na moga branjenika. Krv je izvađena i čekaju se rezultati, svakim drugim zaključivanjem se vređa presumpcija nevinosti moga branjenika. Kad se svi dokazi izvedu videćemo, za sada je on nevin - rekao ja Gvozdenac i dodao:

- Sutra u jutarnjih časovima moj branjenik će biti izveden pred nadležnog tužioca u Novom Sadu, tada ćemo imati sve analize, pa ćemo videti u kom pravcu nas dokazi vode. Nadam se samo da će povređeni policijski službenik biti dobro i da će se oporaviti.

D. Š. se, kako je saopštio juče MUP, sumnjiči da je ne ustupivši prvenstvo prolaza, automobilom "tojota" udario u službeni motocikl saobraćajnog policajca nanevši mu tom prilikom teške telesne povrede. Droga testom na licu mesta nakon nesreće utvrđeno je da je muškarac bio pod dejstvom kokaina.