11.06.2024.

18:51

Foto: Foto: Z.G.

Hronika

Vandali divljali na Zlatiboru i u Čajetini! Polomili drvene pečurke, čupali cveće šarali grafite (FOTO)

- Očuvanje javne imovine je od suštinskog značaja za kvalitet života u našoj zajednici. Javna imovina, uključijući parkove i parkovski mobilijar, igrališta i sve druge infrastrukturne elemente, pripada svima nama i služi za poboljšanje svakodnevnog života svih sugrađana - navode u KJP Zaltibor.

Oni dodaju da se nažalost dešavaju se incidenti kojima se pokazuje da se naša zajednička dobra ne tretiraju uvek s dužnim poštovanjem.

- Vandalski čin koji se dogodio prethodnih dana na više lokacija rezultirao je značajnom štetom, uključujući uništenje dve drvene pečurke u parku naselja Đurkovac, ispisivanje grafita na tek saniranim autobuskim stajalištima u Čajetini, vađenje sadnica sezonskog cveća u tržnom centru na Zlatiboru, kao i lepljenje izbornih plakata na komunalne posude i reciklažna ostrva.

Popravka ove štete će zahtevati značajne resurse koji su mogli biti bolje iskorišćeni za unapređenje naše zajednice - naveli su KJP Zlatibor i pozvali sve građane na saradnju i odgovorno ponašanje kako bi zaštitili i sačuvali javnu imovinu.