12.06.2024.

10:09

Foto: RINA

Hronika

Pretučen vozač Hitne pomoći: Ljuti suprug nasrnuo na Nemanju (29)

Na njega ja nasrnuo suprug pacijentkinje M.P. (71), koju je Nemanja sanitetskim vozilom dovezao iz Kragujevca u jagodinsku bolnicu na kontrolni pregled posle operacije kuka.

Kako su za Kurir rekli u Zavodu za urgentnu medicinu u Kragujevcu, vozač je juče po službenom nalogu odvezao pacijenatkinju u pratnji njenog supruga na kontrolu. Kada ih je ostavio u bolnici, vozač je otišao na doručak. Po završetku pregleda, muž pacijentkinje je pozvao vozača, koji je u roku od nekoliko minuta stigao ispred bolnice.

U tom trenutku ljutiti suprug je nasrnuo na Nemanju zadao mu pesnicama tri udarca u glavu. Mladi vozač se nije branio, već je dozivao upomoć, dok ga je razjareni čovek jurio oko sanitetskog vozila i udarao ženinom štakom.

Priskočili su zaposleni u bolnici i savladali supruga pacijentkinje. Došla je i policija, a po povređenog vozača iz Kragujevca otišao je njegov šef koji ga je odvezao na pregled u kragujevački UKC. Konstatovane su mu povrede glave, grudi i ruku.

Kolege iz Zavoda za urgentnu medicinu pretučenom vozaču dale su punu podršku i zahtevaju zaštitu prilikom obavljanja posla. O napadu na vozača hitne pomoći obavešteno je Ministarstvo zdravlja i zdravstvena inspekcija.

Očekuje se da se Zavod za urgentnu medicinu Kragujevac oglasi saopštenjem.