12.06.2024.

11:42

Foto: Reuters/printscreen

Hronika

Opljačkao bogatstvo Tamare Eklston, ogroman novac prao u Srbiji! Na optužnici kralj lopova Ljubomir Romanov

- Optužnica je podignuta protiv Ljubomira Romanova, Milke Radosavljević, Entonija Radosavljevića, Irene Radosavljević, Laure Radosavljević, Mirke Nikolić, Biljane Radosavljević, Roberta Konovalov i Cristijana Jovanovića - potvrđeno je iz tužilaštva.

Okrivljeni se terete da su novac koji je potekao iz kriminalne delatnosti okrivljenog Ljubomira Romanova po Ujedinjenom Kraljevstvu i kriminalnom delatnošću okrivljenog Roberta Konovalova po Švajcarskoj ulagali u kupovinu većeg broja luksuznih nepokretnosti, kao i kupovinu većeg broja skupocenih vozila ili drugih pokretnih stvari, čime su u legalne novčane tokove ulagali nelegalan novac u iznosu od minimum 2.422.255,00 evra.

- Javno tužilaštvo za organizovani kriminal je na dan donošenja naredbe o sprovođenju istrage 20. decembra 2023. godine, blokiralo račune i zabranilo raspolaganje nekretninama za koje se sumnja da su stečene od kriminalne delatnosti, privremeno oduzelo skupocena vozila i druge pokretne stvari od okrivljenih - kažu iz tužilaštva i dodaju da je optužnica predata na potvrđivanje Višem sudu, Posebnom odeljenju za organizovani kriminal u Beogradu.

Ljubomir Romanov, bio je na listi najtraženijih evropskih begunaca nakon što su njegovi saradnici 2019. godine iz kuće ćerke vlasnika Formule 1, Tamare Eklston, odneli nakit i novac ukupne vrednosti 25 miliona funti.

Podsetimo, Romanov koji je označen kao "mozak pljačke" Tamare Eklston i njegovi saradnici uhapšeni su u decembru prošle godine u Beogradu.

Ništa od ukradenih dragocenosti nije vraćeno Tamari Eklston.

Ogromna zgrada na Vračaru, u strogom centru Beograda, luksuzan stan u prestižnom delu prestonice u Beogradu na vodi, kuća sa bazenom u Obrenovcu, skupi automobili, od "ferarija" i "poršea" do "audija" i "golfova" poslednje generacije, samo je deo imovine koji je prema nezvaničnim informacijama privremeno zapenjen po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal.