12.06.2024.

12:01

Foto: Informer/društvene mreže

Hronika

U Knjaževcu nijedna čitulja: Aleksa pobio celu porodicu, biće sahranjeni u žutoj kapelici

Prema navodima iz pogrebnog preduzeća gde se u hladnjači nalaze tela, sahrana bi trebalo da bude obavljena u subotu, za tri dana, ali još je nesigurno da li će to tada biti.

U Knjaževcu i okolini ne prestaje tuga i neverica zbog nezapamćeno krvavog čina kada je 6. juna Aleksa Milojević (22) ubio oca Predraga (60), babu Sarajevku (83) i dedu Miću (81) u njihovoj porodičnoj kući.

Na knjaževačkim ulicama još nema čitulja koje bi obavestile komšije i sve dobronamerne ljude kada će Milojevići biti smešteni u humke.

Informer

- Oni će biti sahranjeni u ovoj kapelici okrečenoj u žuto. Oni su tu nešto prepravljali. Za sada nema čitulja po Knjaževcu jer se čeka Predragov brat, Nenad da odluči i reguliše neke stvari. Tu se pojavi jedan njihov rođak iz okoline Knjaževca, a sa strane Sarine familije, ali on čovek ne može sam sve to da iznese. Kažem planira se u subotu da bi se ujedno održalo i opelo za pravoslavni običaj "prva subota".

Sve je to pod znakom pitanja, ako se obave svi administrativni poslovi, možda se i zakaže sahrana za pet dana - rekli su nam ranije na knjaževačkom lokalnom groblju.

Momak koji im je oduzeo živote ih je dugo negovao i pazio jer su svo troje bili bolesni. Nije mogao da izdrži to što je baka sprečila odlazak deke u dom, a što je i bio razlog da potegne pušku na njih. Njemu je određeno 30 dana pritvora.