12.06.2024.

13:35

Foto: Foto: Društvene mreže

Hronika

"Gajim nadu da je živa": Otac Danke Ilić slomljen od bola, kroz suze u nekoliko reči izustio svoju bol

Gajim nadu odnosno svi mi potajno gajimo nadu da će nam se Danka naše sunce malo, odnekuda pojaviti. Ali surova dešavanja, odnosno realnost da je nema tako dugo nas uništavaju svaki dan-  kaže Miloš za Republiku. 

Nadljudskom snagom koja mu je potrebna da ide na posao i zarađuje za egzistenciju porodice uprkos slobosti koju oseća Miloš živi takozvani normalan život i dobar je otac trogodišnjem sinu kojem sestrica nedostaje beskrajno i ženi koja je pred porođajem. Njihov život je unesrećen preko noći, a Dankine stvari su im svaki dan pred očima i mogu da se pomire sa čijnjenicom da je nema.

Informer

Inače, O osumnjičenim za ubistvo ćerke Miloš kaže da ima određeno mišljenje, ali ga šokiraju ponašanjem koje menjaju u istrazi zločina koji su prvobitno priznali, pa porekli.

Zašto je neko nešto priznao ako nije uradio?! Ja ipak verujem da ta dvojica jesu nešto uradili sa mojom mezimicom. Dete im nikada neću oprostiti dok sam živ- istakao je neutešni otac spuštajući glavu  da mu se ne vide suze u očima. 

Podsetimo, istraga nestanka i ubistva devojčice Danke Ilić i dalje traje, a vodi je Više Javno tužilaštvo u Zaječaru. Pored dvojice osumnjičenih za zločin, istraga se vodi i protiv oca jednog od osumnjičenih jer se sumnja da je pomagao u skrivanju tela devojčice kada je ona ubijena.