12.06.2024.

14:51

Foto: V.B.

Hronika

Saslušan muškarac koji je u Novom Sadu oborio policajca na motoru: Izneo odbranu, pa pušten da se brani sa slobode

Pa da podsetimo, nesreća se dogodila u ponedeljak oko 13.30 sati na raskrsnici Bulevara kralja Petra i Ulice Kraljevića Marka u Novom Sadu. D. Š. se sumnjiči da je počinio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Kako je nakon nesreće saopšteno iz MUP, osumnjičeni D. Š. je bio pozitivan na droga-testu, ali njegov branilac, advokat Ivan Gvozdenac nakon saslušanja pojašnjava za Kurir šta se desilo i iz kog razloga je njegov klijent bio pozitivan na droga-testu.

Informer

- Danas je moj branjenik saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu i kod sudije za prethodni postupak, izneo je svoju odbranu i istom je ukinuto zadržavanje, postupak će ići u redovnom toku. Kako smo i tvrdili nisu pronađeni tragovi opojne droge u krvi, već određeni metaboliti u urinu, što govori u prilog tvrdnji odbrane da nije postojao uticaj opojne droge. Tragovi metabolita u urinu su iznenađenje za sve, ali njihova koncentracija je toliko zanemarljiva da je sigurno došlo do posrednog uzimanja - rekao je advokat Gvozdenac koji zastupa osumnjičenog i dodao:

- Kao odbrana ukazujemo na jedan slučaj iz 2015. godine iz Bristola (UK), gde je vozač autobusa Alan Bejl takođe bio pozitivan na kokain, iako nikada nije došao u voljan kontakt s opojnom drogom, na kraju je isti oslobođen, jer je utvrđeno da je 80% novčanica koje je kao vozač autobusa primao od raznih građana sadržalo tragove opojnih droga, s obzirom da je pušač, mogao je uneti opojnu drogu u tragovima kada je konzumirao cigarete, a da prethodno nije oprao ruke. Naš branjenik je takođe, pušač i radi kao dostavljač, pa je navedeno svakako za poređenje i objašnjava tragove u urinu. U Velikoj Britaniji je mnogo novčanica naknadno povučeno iz upotrebe zbog tragova opojnih droga.

D. Š. se, kako je saopštio prekjuče MUP, sumnjiči da je ne ustupivši prvenstvo prolaza, automobilom "tojota" udario u službeni motocikl saobraćajnog policajca nanevši mu tom prilikom teške telesne povrede.