12.06.2024.

16:17

Foto: printscreen facebook

Hronika

Ovo je monstrum koji je ubio 120 pasa: Kučići skončali u najgorim mukama od gladi i žeđi!

Da su psi uginuli saznalo se pre nedelju dana, kada je policiju alarmirala vlasnica tog azila B. S.  

- Nakon prijave, policija je u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom utvrdila da vlasnica B. S. od aprila meseca nije posećivala prihvatilište za životinje i brinula o njima, jer je imala nekih zdravstvenih i porodičnih problema. Potpunu brigu o psima je preuzeo volonter Saša Dragucanović koji je zanemario životinje. Sumnja se da danima nije dolazio u prihvatilište, da ih nije hranio, davao im vodu... Psi su bili u kavezima i bukvalno su umirali od gladi i žeđi - otkriva sagovornik iz istrage.

Prema nezvaničnim informacijama, u pitanju je notorni alkoholičar koji je preprodavao hranu iz azila, odneo većinu mašina i kvario kamere.

U odsustvu vlasnice navodno nije dozvoljavao nikom da dođe u azil, glumeći gazdu. Kada je šokirana žena došla u azil i zatekla mrtve pse, rekao joj je: "Dokažite da sam bio tamo, ja sam samo vazduh", a potom joj bacio ključ.

Dragucanoviću je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti saslušan u nadležnom tužilaštvu sa krivičnom prijavom koja ga tereti za ubijanje i zlostavljanje životinja. Za ovo krivično delo zaprećena je kazna do tri godine zatvora.

Tužilaštvo će u toku istrage podneti i prekršajnu prijavu protiv vlasnice prihvatilišta i to zbog propusta:

- Pored istrage protiv osumnjičenog volontera, paralelno se vodi i finansijska istraga vezana za poslovanje ovog prihvatilišta koje je osnovano 2013. kako bi se utvrdilo da li je bilo nekih malverzacija.