13.06.2024.

08:53

Foto: Shutterstock

Hronika

Spektakularne akcije austrijske policije! Srbin i Makedonac "pali" sa drogom vrednom 700 hiljada evra

Istrage radne grupe za borbu protiv uličnog kriminala (EGS), bečke policije, dovele su do dva hapšenja i zaplene više od 50 kilograma droge, vredne oko 700.000 evra.

Operativci EGS su u podrumu restoranu u Penzingu otkrili su pogon za uzgajane marihuane. Narko laboratorija je otkrivena jer se danima osećao jak miris što je prijavljeno policji.

Kada su policajci sa psima došli do restorana ubrzo su u podrumu otkrili 336 biljake kanabisa. Srbin koji je uzgajao marihuanu je pokušao da pobegne, ali je odmah uhapšen i sproveden u zatvor.

Kako izveštavaju austrijski mediji EGS je uhapsio i 30-godišnjeg državljanina Severne Makedonije, a nakon toga je otkriven i "štek" u stanu Otakringu u kojem je bila sakrivena droga.

Portparol bečke policije izjavio je da je uhapšeni makedonski državljanin pokušao da pobegne kada je video operativce policije i odmah je odbacio dve torbe u kojima je bilo 30 kilograma smole kanabisa i 94 elektronske cigarete s THC-om.

Iako je u prvom trenutku pobegao, on je uhapšen u svom stanu, a tada je pronađeno i 52 kilograma smole kanabisa, oko 2,3 kilograma marihuane, elektronske cigarete THC i gotovo 60.000 evra.