13.06.2024.

11:24

Foto: prinstcreen/Instagram

Hronika

Maloletnik divljao BMW-om, policija došla ocu na vrata i uzela mu vozilo!

Naime, policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, sinoć oko 21,20 časova, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, zaustavili su i kontrolisali vozača putničkog vozila marke "BMW", koji je uočen kako vrši nasilničku vožnju u ulici Slatinska u Banjaluci.

"Izvršenom kontrolom utvrđeno je da vozilom upravlja maloletno lice iz Banjaluke. O navedenom je obavešten roditelj maloletnog lica u čijem prisustvu je predmetno vozilo uz potvrdu oduzeto, zbog počinjenih prekršaja", saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Protiv maloletnika sledi podnošenje zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbednosti saobraćaja na putevima u BiH, a protiv vlasnika vozila sledi pokretanje prekršajnog naloga zbog počinjenog prekršaja iz člana 172. stav 5. istog Zakona.

O svemu navedenom obavešten je Centar za socijalni rad Banjaluka radi preduzimanja mera i radnji iz njihove nadležnosti. Takođe, obavešten je i dežurni sudija Osnovnog suda u Banjaluci - Odelenje za prekršaje.