13.06.2024.

12:19

Foto: Shutterstock/MARIOMONTE

Hronika

"Vladica je nije ukrao, već imao blagoslov da je vrati na Svetu Goru": Obrt u slučaju ikone

Osumnjičenom je sudija odredio meru zabrana prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa određenim licima i zabranu napuštanja boravišta uz privremeno oduzimanje putne isprave, na koju odluku će se, kako je saopštilo tužilaštvo, žaliti.

- Radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti, te prikupljanja dokaza i podataka koji su potrebni da bi se moglo odlučiti, javni tužilac je doneo naredbu o sprovođenju istrage - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Branilac osumnjičenog Nenad Mihajlović tvrdi za Rešetku da su navodi iz krivične prijave protiv njega lažni, i to greškom treće osobe.

- Vladica i njegov sin su dobili blagoslov monaha Simeona i Alekseja, koji žive na Svetoj Gori, na Karulji, da čuvaju ikonu zbog trenutne bolesti oca Simeona, a da je u slučaju njegove nemoći i vrate na Svetu Goru. Vladica je i doneo sa Svete Gore. I nije otkrivena pretresom. Već je dobrovoljno predao tražeči da bude adekvatno čuvana -  tvrdi Mihajlović.

Uz ove tvrdnje našoj redakciji prilaže i mejl kao navodni dokaz istih:

Informer

Podsetimo, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je ranije saopštio da je Otac Simeon ikonu nasledio od monaha koji su pre njega boravili u Karuljama na Svetoj Gori.

Osumnjičeni je, kako se navodi u saopštenju MUP-a, iskoristio teško zdravstveno stanje Oca Simeona, koji se nalazi u bolnici u Nišu, dok je ikona pronađena prilikom pretresa stana osumnjičenog.