13.06.2024.

12:46

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Hronika

Ispovest ranjenog u pucnjavi na Smederevskom putu: "Imao sam greške, ali ne znam ko je i zašto pucao u mene"

Napad se dogodio dok je Dalibor u parkiranom automobilu čekao sina da izađe iz prodavnice.   

Sedeo sam u kolima i gledao u telefon, kada sam krajičkom oka primetio siluetu muškarca sa kacigom na glavu. Zastao je, dok je prolazila pored automobila i počela da puca. Ispalio je, čini mi se tri metka. Pokušao sam koliko toliko da ih izbegnem, ali evo me sad u bolnici... Biću dobro – rekao je Dalibor i dodao da ne znam ni ko bi želeo da mi naudi niti zbog čega.

-  Možda je u pitanju neka greška. Tog napadača kao što sam rekao video sam samo krajičkom oko, a na glavi je imao kacigu. Znam samo da sam u mladosti grešio i da sam svoje greške platio. Pored toga pokušavam i decu da sklonim sa ulica i svojim primerom da im pokažem da se ne isplati da prave gluposti,  Zato, ponavljam, ne znam kome bi palo na pamet da puca na mene - rekao je Dalibor i dodao da je smešten na VMA, i da se nalazi se u stabilnom stanju.

Informer

 Kamere snimile napadača

Prema njegovim navodima intezivno se radi na pronalasku napadača ali i utvrđivanju motiva napada.

- Tokom uviđaja skinuti su svi snimci sa okolnih video nadzora kako bi se utvrdilo odakle je napadač došao, kao i gde je otišao. Naređena je i provera svih baznih stanica mobilne telefonije kako bi se došlo do napadača - obhašnjava naš izvor i dodaje da je uzeta izjava od ranjenog.

- Prema prikupljenim podacima, dok je Dalibor čekao sina, putem je naišao muškarac na skuteru. Zaustavio se, fingirajući da ulazi u prodavnicu. Međutim, umesto u prodavnicu, krenuo je ka Daliboru. U tom trenutku pojavio se i sin napadnutog muškarca. Napadač je tada, kako se sumnja, nešto izgovorio, potegao pištolj i puca u Daliborovom pravcu. Sreća što je napadnuti na vreme video da mu se sprema opasnost, pa se izvio u stranu tako da je zadobio  prostrelnu ranu u predelu lakta – objašnjava naš izvor.

Prema nezvaničnim saznanjima,  istraga ide u više pravaca, pa se ne isključuje mogućnost da je napadač na skuteru unajmljen za prljavi posao. Navodno, postoje indicije ko stoji iza napada i one se sada proveravaju.