13.06.2024.

13:29

Foto: Društvene mreže

Hronika

Tužilaštvo ponovo saslušava osumnjičenog za ubistvo male Danke! Evo zašto

Inače Srđan Janković, koji se na prvom saslušaju u tužilaštvu nakon hapšenja 4. aprila branio ćutanjem, početkom juna je ponovo saslušan i to na njegov zahtev. Tada je izneo sramnu odbranu u kojoj je tvrdio da malu Danku nije uopšte ni video, a kamoli da ju je udario službenom "fijat pandom".

- Osumnjičeni Janković je potvrdio da je kritičnog dana bio u Banjskom polju, objasnio je da je bio na radnom zadatku sa kolegom Dejanom Dragijevićem i kojim su se putem kretali. Međutim, negirao da je video devojčicu Danku Ilić, kao i to da je udario službenim automobilom JKP "Vodovod" kojim je, kako je i sam rekao, upravljao. Nakon toga negirao je i krivično delo koje mu se stavlja na teret - nakon saslušanja izjavio je izvor iz istrage. 

Informer

Prema nezvaničnim informacijama, tužilackoja vodi istragu zločina u Banjskom polju, odlučila je da Jankovića sasluša na još neka pitanja nakon njegovog prvog saslušanja.

Podsetimo Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u selu Banjsko polje kod Bora. Nakon višednevne potrage polciija je 4. aprila uhapsila Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića, radnike broskog JKP „Vodovod“  koji su kobnog dana bili na radnom zadatku u selu gde je nestala devojčica. Istragom je utvrđeno da je devojčica izašla iz svog dvorišta, a oni naleteli službenim automobilom na nju i oborili je. Kako je Dragijević ispričao on je dete uneo u automobil i zadavio, a onda je telo bacio na Starobanjsku deponiju. Dragijević je izjavio i da je dva dana kasnije sa ocem Radoslavom i bratom Daliborom telo preneo na drugu lokaciju, ali odbija da kaže gde.

U međuvuremenu su privedeni i Dalibor i Radoslav, ali je u prostorijama policijske stanice Dalibor preminuo, dok je njegov otac Radoslav nedavno pušten iz pritvora.