13.06.2024.

13:55

Foto: Printscreen

Hronika

Suđenje za ubistvo Aleksandra Šarca! Prikazane fotografije sa obdukcije likvidiranog, oglasila se i njegova majka

Šarac je, podsetimo, teško ranjen 17. oktobra 2020. u Tržnom centru Ušće i desetak dana kasnije umro je u bolnici, a za njegovo ubistvo sumnjiče se pripadnici ove kriminalne grupe.

Sudija Svetlana Aleksić upozorila je majku pokojnog koja je sedela u sudnici da je za nju možda bolje da danas ne prisustvuje suđenju.

Informer

- Vršićemo uvid u zapisnik o uviđaju sa lica mesta i obdukcioni zapisnik, među dokumentacijom čije izvođenje planiramo su i fotografije, možda je bolje da ne prisustvujete i da se ne izlažete stresu. Moja je dužnost da vas upozorim - obratila se sudija Svetlana Aleksić majci pokojnog, Dušici Perović.

Međutim, ona je odučila da ostane.

- Ja sam ga rodila, znam kada je prvi put udahnuo, moram da budem tu za njega, to je moja dužnost, moja obaveza - rekla je Dušica Perović.

U sudnici su potom kao dokaz izvedena dokumenta, ali i fotografije načinjene tokom obdukcije Aleksandra Šarca na kojima se vidi i njegova glava kao i hitac koji je ispaljen u njegov potiljak.

Kao direktni izvršilac ubistva, prema optužnici Javnog tužilaštva za organizovani kriminal označen je Lazar Ilić, koji je u pritvoru u Crnoj Gori. 

Informer

Ubicu su, podsetimo, snimile sigurnosne kamere a u sudnici su prikazani i snimci iz Tržnog centra, na kojima se vidi muškarac sa kapuljačom, belom hirurškom maskom na licu kako ulazi u "Ušće", šeta hodnicima i odlazi u garažu u kojoj je Šarac i ubijen.

- Uočava se u 15.18 sati muškarac sa kapuljačom, sa rukama u džepovima kako se kreće kroz garažu - konstatovala je sudija šta se vidi na snimku koji je označen kao "mogući saučesnik".

Optuženi Đorđe Knežević, na pitanje da li je on na snimcima odgovorio: "Jeste, to sam ja. Imao sam maslinasto zelene pantalone, svetlo zelenu masku, crni duks".

Inače, on je u svojoj odbrani ranije naveo da sa ubistvom nema nikakve veze i da je toga dana samo bio u Tržnom centru "kako bi kupio marihuanu" od osobe čije ime nije želeo da kaže.

- Sve sam rekao u odbrani, tražio sam u garaži tog poznanika, ali ga nije bilo jer sam kasnio - rekao je Knežević.

Delom optužnice, koji se odnosi na ubistvo Aleksandra Šarca, obuhvaćen je i Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić, koji se tereti da je pripadnicima kriminalne grupe javljao informacije o kretanju Šarca, kako je obučen i gde se nalaze.

Kako se navodi, kobnog dana kada je Šarac teško ranjen, sa njim se našao u Tržnom centru i o tome obavestio pripadnike klana, a za uzvrat je dobio 6.000 evra.

U sudnici je potom izveden kao dokaz obdukcioni zapisnik, kao i fotografije sa obdukcije za pokojnog Aleksandra Halabrina kog su prema optužnici 20. marta 2020. namamili na sastanak a potom ga ubili. Njegovo telo, pronađeno je u plitkom grobu kod Sopota dva meseca kasnije.

Na fotografijama sa obdukcije koje se prikazane, vidi se da je telo u fazi raspadanja.

Kao dokaz je potom izvedeno pet snimaka sa sigurnosnih kamera iz zgrade u Ulici Dušana Vukasovića u Beogradu, u kojoj se po optužnici posle pokušaja ubistva advokata Arsenija Stefanovića u februaru 2021. krio jedan od optuženih.

Optužnicom je obuhvaćeno 45 okrivljenih koji se terete za tri ubistva i šest poukušaja ubistava od 2019. do kraja 2022, piše Kurir.