14.06.2024.

10:00

Foto: Foto: V.Jović, Društvene mreže

Hronika

Otac osumnjičenog za ubistvo male Danke stalno pijan! Dušan se ne miri sa optužbama

Čini se da se i dalje ne miri sa činjenicom da je njegov sin počinio ovako monstruozan zločin i kako kažu pojedini meštani, sve češće utehu traži u alkoholu.

Informer

 - Stariji je čovek strašno je videti ga takvog. Da li mu sve to teško pada, ili ga sada sve stiže ili možda i on nešto zna pa prikriva, samo možemo da nagađamo? Strašno je to što je sve češće pijan ispred seoske prodavnice. Pre neki dan je pao, pa su ga jedva odneli do kuće. Užasna situacija, da više ne može da se reši i da se sazna šta je sa detetom i na kraju da li su Srđan i njegov kolega krivi - kažu meštanu Luke.

Naši sagovornici kažu da Dušan pokušava da život stavi u normalne tokove i da preko dana radi na imanju kao i ranije, ali je svako veče ispred prodavnice. 

- Preko dana kosi travu, priprema hranu za stoku,  ali kada padne veče... Tada sve to pada u vodu. Dođe pred prodavnicu i loče dok se ne obeznani. Muka je to... A on hoće da je uguši u alkoholu - objašnjava jedan naš sagovornik. 

Inače, Dušanov sin, Srđan koji je osumnjičen da je sa kolegom iz borskog "Vodovoda", Dejanom Dragijevićem ubio malu Danku sledeće nedelje biće ponovo saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, gde će mu tužilac postavljati pitanja koja bi trebala da razjasne događaje od kobnog 26. marta. 

Informer

Podsetimo Srđan Janković i Dejan Dragijević uhapšeni su 4. aprila pod sumnjom da su 26. marta službenim automobilom udarili dete, a onda kako je sam Dragijević, kako je sam ispričao, dete je uneo u vozilo i zadavio ga, a telo su bacili na Starobanjsku deponiju.

Dejan je tvrdio i da je dva dana kasnijes a ocem Radoslavom i bratom Daliborom telo premestio na drugu lokaciju ali je odbio da kaže gde. Posle Dragijevićeve izjave uhapšeni su i njegov brat Dalbor koji je iste večeri preminuo u Policijskoj stanici u Boru, i otac Radoslav koji je nedavno pušten iz pritvora.

Informer

Dok je Dragijević sve priznao, Janković se prvo brano ćuatnjem, a onda je sam zatražio da da izjavu u tužilaštvu i tada je izneo sramotnu odbranu da on uopšte nije ni video Danku Ilić (2), ipak kako je tom prilikom dao kontradiktornu izjavu tužilaštvo će ga ponovo saslušati.