14.06.2024.

10:42

Foto: Fejsbuk

Hronika

Osuđen vozač "rendž rovera" koji je pijan udario Milicu i njenog momka

Kazna od pet godina je jedinstvena, a njemu je prethodno izrečena kazna za krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja od četiri godine, a za nepružanje pomoći povređenima u saobraćajnoj nesreći dve godine zatvora.

- Kljajić se tereti da je „rendž roverom“, na Beogradskom keju prema Žeželjevom mostu, u potpuno alkoholisanom stanju, sa 2,55 promila alkohola u organizmu, naleteo na Jankovića koji je upravljao skuterom i njegovu devojku koja je bila sa njim - podseća izvor Kurira i dodaje:

Informer

- Oni su pali na vetrobransko staklo automobila i pali, a iako su oboje imali kacige Milica je preminula posle nekoliko sati borbe za život. a Kljajić je pobegao sa lica mesta.

Zoran Janković je bio teško povređen i on je tada smogao snage i u bolnoj ispovesti za Kurir, iz bolničke postelje, ispričao kako je došlo do kobne nesreće u kojoj je ostao bez svoje partnerke.

Milica i ja smo bili drugovi unazad nekoliko godina, a pre četiri nedelje smo počeli da se zabavljamo. Kobne večeri, posle mog posla, krenuli smo skuterom na kej, da malo sedimo uz obalu Dunava. Ja sam vozio, ona je bila iza mene - ispričao je Zoran tada i dodao:

- Odjednom smo osetili nenormalan udarac otpozadi. Odleteli smo 30 metara. Milicu je nakon prvog odbacivanja džip udario još jednom, a ja sam se onesvestio. Probudile su me Hitna pomoć i policija, nisam znao šta mi se desilo ni kako se zovem - objasnio je tada Janković, kome je devojka praktično stradala pred očima:

- Slomljena su mi tri rebra, povređena glava, noga... Ma ništa me ne boli, boli me samo srce za Milicom.