14.06.2024.

12:51

Foto: www.atvbl.com

Hronika

Optužen najpoznatiji kradljivac luksuznih automobila na Balkanu! Zemunac sa ekipom krio ukradenu "mečku" vrednu 200 hiljada evra

Ukradeni "mercedes AMG GT R Roadster” je deo serije luksuznih vozila koje je kompanija proizvela u samo 750 primeraka, a vrednost mu je procenjena, kako prenose mediji iz Republike Srpske, na 409.000 konvertibilnih maraka.

Luksuzna "mečka" ukradena je februaru prošle godine iz garaže Ž.C. u Zagrebu. 

Optužnicom Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci Ćosi, Mariću i Triviću na teret je stavljeno krivično delo prikrivanje za koje je zaprećena kazna  od jedne do 10 godina zatvora.

U optužnici se navodi da je Ćoso vozilo skrivao od 11. februara do 8. marta prošle godine, kada je i uhapšen zajedno sa saučesnicima kada su krenuli da premeste vozilo. 

- Ćoso je na neutvrđen način nabavio ”mercedes ”, vlasništvo Ž.C. iz Zagreba, iako je znao da je to vozilo sa originalnim ključem ukradeno od strane nepoznatih lica iz kuće Ž.C. u Zagrebu. Nakon toga je, u nameri izbegavanja policijskih kontrola i sistema video nadzora i u cilju sigurnog transporta u Laktaše na vozilo postavio nepripadajuće registarske oznake Švajcarske - navodi se u optužnici.

Informer

Vozilo je dovezao ispred svog motela "Paša” u Jakupovima kod Laktaša, a potom se dogovorio sa Trivićem da "mercedec" odvezu i sakriju u garažu kuće njegovog oca u Boškovićima kod Laktaša. Vozilo su prevezli tako što je Trivić sa ”golfom 8” kao čistač vozio ispred ukradenog "mercedesa", kojim je upravljao Milan Ćoso.

Ćoso i Marić su 8. marta sa automobilom ”BMW X3” došli po vozilo kako bi ga prevezli na drugu lokaciju. Marić je seo za volan ”rercedesa”, a Ćoso je išao ispred sa "BMW-om” kada ih je policija presrela i uhapsila.

Inače, Ćoso je i ranije dovođen u vezu sa automafijom, kao i sa paljevinom dokaza, odnosno zgrade Osnovnog suda u Banjaluci što mu nikada nije dokazano.

Interesantno je da je sada optuženi Milan Ćoso Zemunac jedno vreme bio i poslovni partner hrvatske pevačice Severine sa kojom je imao registrovanu zajedničku firmu u Češkoj, koja je ugašena pre pet godina.