14.06.2024.

13:24

Foto: shutterstock/Informer

Hronika

Dve decenije od zločina kod Sremske Mitrovice: Roditelji ubijenog mladića očajni, žele samo jednu stvar da saznaju

Milenko kaže da je njegov život stao na današnji dan 2004. godine, kada su mu javili da je Goran ubijen u po bela dana i to na radnom mestu.

Za zločin koji se dogodio na benzinskoj pumpi u Velikim Radincima, jedino se još interesuju novinari, koji očekuju da će u odnosu na prošlu godinu biti novih informacija.

- To se desilo šest dana nakon Goranovog rođendana. Ispratili smo ga tada na posao, a supruga i ja nismo ni slutili da će to biti poslednji put da ga vidimo živog - priseća se Milenko tog kobnog dana.

Posle zločina, inspektorima je sve ukazivalo da je reč o pljački koja je pošla po zlu.

- Oni su zatekli otvorenu kasu iz koje je odneto oko 70.000 dinara, ali to nije bio sav novac u kasi. Pumpa tada nije imala video-nadzor, svedoka ubistva nema, pa se ne zna ni koliko je njih bilo ni kako su došli - kazao je Milenko, koji smatra da je tako nešto mogao da uradi samo profesionalni ubica, koji ga je, kako je utvrdila istraga, usmrtio jednim "dum-dum" metkom u slepoočnicu.

Gledajući slike mrtvog sina, otac kaže da je Goran imao vidljive povrede i masnicu iznad desnog oka, gde ga je prema pretpostavci, ubica udario okvirom pištolja.

- Mislim da je prvo Gorana onesvestio, a onda mu ispalio metak u slepočnicu i to onaj što je zabranjen Haškom konvencijom. Specijalni rasprskavajući metak prošao je Goranu kroz glavu i izašao ispod desnog uha, raznevši mu mozak i deo vrata - priča otac koji kao dokaz pokazuje fotografiju na kojoj se vidi ulazna i izlazna rana.

Za sve ove godine, kaže, nema kome se nije obraćao, od Ministarstva unutrašnjih poslova, do državnih zvaničnika samo kako bi dobio odgovor ko je ubio njegovog sina.

- Saznao sam da je ubica mog sina mrtav, ali ne i njegovo ime. Na mestu zločina ostali su tragovi pomoću kojih je identifikovan ubica i rekli su mi da je poklapanje 100 odsto. Pitao sam zašto mi nisu odmah to rekli, a odgovor je bio da su se plašili. Sada je istraga usmerena na traženje pištolja, a ako ga ikad nađu, kazaće mi ime ubice - govori nam Milenko dok njegova suprugu sprema cveće da ga odnesu na groblje.