14.06.2024.

14:44

Foto: printscreen

Hronika

Počinje suđenje za zločin u kafiću u Priboju: Policajacu se sudi za teško ubistvo

Više tužilaštvo u Užicu je protiv Avramovića krajem novembra prošle godine podiglo optužnicu, tereteći ga da je 21. maja prošle godine bezobzirnim i nasilničkim ponašanjem ubio Ćelahmetovića.

Informer

Kako je navedeno u optužnici Avramović je Ćelahmetoviću, koji je sedeo na barskoj stolici za šankom, prišao bez ikakvog razloga i uneo mu se u lice, nešto rekao i čelom ga udario u glavu. Zatim ga je dva puta pesnicom udario u vrat, onda mu glavu priljubio za šank i još jednom udario pesnicom u lice, nakon čega je Ćelahmetović pao sa stolice na pod i izgubio svest. Prevezen je u pribojsku bolnicu, ali je nakon ukazane pomoći preminuo od zadobijenih povreda.

Podsetimo Igor Avramović je pobegao iz kafića i Priboja i uz pomoć prijatelja prešao je u BiH, gde je uhapšen i izručen Srbiji po prethodno raspisanoj poternici. 

Informer

Osim Igora u ovom slučaju optuženi su i Milo A. (65), ali i policajka Natalija G. (22) i Mihailo S. (26) kojima se na teret stavlja krivično delo pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela, jer su ga oni posle napada u kafiću naizmenično vozili i koordinirali informacije do granice sa BiH.

Prema optužnici Mihailo S. je posle napada izveo iz kafića Igora Avramovića, koji je sa Natalijom G. otišao odatle svojim vozilom u trenutku kada je stizala interventna policija. Kada su dobili informaciju da je Ćelahmetović preminuo u bolnici, Avramovića je Natalija u gepeku svoga vozila prebacili do mesta Uvac, gde ga je sačekao Milo A. i prevezao do kamenog mosta na reci Uvac, koji je on peške prešao i tako nelegalno napustio Srbiju. Sa druge strane granice ga je čekala Natalija, koja ga je povezla ka mestu Štrpci, gde su Igora čekali roditelji i odvezli dalje.

U predistrazi Natalija G. je priznala krivično delo, dok su se Igor A., Mihailo S. i Milo A. do sada branili ćutanjem. Svedok iz kafića, koji je bio pored Ćelahmetovića za šankom, ispričao je da je Avramović oštećenog dva puta pitao, "šta je problem", unoseći mu se u lice, ali da mu Ervin nije ništa odgovorio i tada ga je udario.